Sunt numeroase alimente ideale când ești răcit. Ei bine, este bine să le consumi în lupta cu virozele. Te vei bucura de beneficiile uimitoare ale acestora.
Alimentația este una dintre principalele aspecte pe care să le ai în vedere atunci când ești răcit. Este important să mâncăm sănătos și să ținem cont de sfaturile medicului. Orice persoană se confruntă cu câte o răceală din când în când, însă anumite alimente pot scurta durata acesteia. Printre acestea, ți-am pregătit cele mai sănătoase și benefice pe care să le consumi.
Usturoiul
Usturoiul este cunoscut încă din Antichitate. Este folosit în tratamentul naturist al multor boli, chiar și în cazul răcelilor. Mai este cunoscut și sub denumirea de antibiotic natural, susținând sistemul imunitar. Conține compuși sulfurați, cum ar ar fi alicina. Aceasta are proprietăți antimicrobiene și antivirale puternice. Astfel, ajută farte mult în combaterea infecțiilor. Este minunat dacă este consumat crud. Puteți să înghițiți un cățel sau doi de usturoi dimineața cu apă. Sau, o altă metodă este să îl tăiați în felii și să îl consumați așa.
Mierea
Mierea este un produs natural care are foarte multe vitamine, minerale, carbohidrați, proteine, enzime active, potrivit Doc. Ea se poate consuma ca atare sau în ceaiuri, dar nu fierbinți, ci întotdeauna calde sau în siropuri. Nu este indicat să consumați în exces, ci o linguriță-două în fiecare zi. Are multe calorii.
Ghimbirul
Datorită proprietăților antibacteriene, poate reduce manifestările gripei sau ale răcelii. Poate contribui la diminuarea infecției din organism. El întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virusurilor sau bacteriilor. Puteți să faceți ceai de ghimbir sau sirop. Pentru prima variantă dă pe răzătoare două lingurițe de ghimbir. Pune apă clocotită peste și lasă la infuzat circa 15 minute. Neapărat să puneți și lămâie.
Afinele
Dintre toate fructele de pădure care există, se pare că afinele au cel mai mare conținut de antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar. Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să ignorați celelalte fructe, precum mure, zmeură, coacăze etc.
Pătrunjel
Datorită complexului de vitamine, minerale și antioxidanți acționează foarte rapid, luptând împotriva toxinelor și substanțelor nocive care pătrund în organism.
Ceapa
Ceapa are proprietăți antibacteriene care pot ajuta la combaterea răcelii. Puteți să mâncați ceapă ca atare, alături de alte preparate, spre exemplu supă de pui, excelentă de altfel când ești răcit și nu numai. Mai puteți face un sirop de ceapă. Aici aveți o mulțime de modalități. Una dintre ele este să tăiați ceapa în felii sau în cubulețe, să o zdrobiți foarte bine, să puneți zahăr sau miere, de preferat a doua variantă și să o lăsați timp de câteva ore pentru a-și lăsa siropul minune.
Ardei iute
Ardeiul iute este bogat în capsacină. Este, de fapt, o substanță naturală care fluidizează mucusul și oferă senzația de respirație ușoară, dar și de desfundare atunci când ai nasul înfundat.