Beneficiile florilor de mușețel sunt foarte multe. Fiecare dintre noi ar trebui să le cunoaștem și să consumăm ceai din această plantă cu multe proprietăți.
Mușețelul este o plantă cu foarte multe proprietăți. Mai mult decât atât, este folosit încă din cele mai vechi timpuri. Acesta este recunoscut, mai ales pentru probleme ale stomacului, dar nu numai. Ceaiul de mușețel făcut din florile acestei plante are o culoare galben-aurie, dar și o aromă plăcută.
Bun pentru un somn odihnitor
Ceaiul de mușețel este un remediu foarte bun pentru insomnie și tulburări de somn, potrivit Doc. Proprietățile sale sedative te vor ajuta să adormi mult mai repede, dar și să dormi mai bine.
Aliat împotriva anxietății
Mai multe cercetări au demonstrat faptul că mușețelul are beneficii considerabile atunci când vine vorba despre anxietate.
Ameliorează durerile menstruale
Femeile care se confruntă cu spasme menstruale au găsit una dintre soluții, ceaiul de de mușețel. Substanțele active din plantă relaxează mușchii uterului și calmează crampele.
Întărește sistemul imunitar
Mușețelul are proprietăți antibacteriene, care ajută destul de mult la prevenirea și tratarea răcelii și tusei. De asemenea, protejează organismul împotriva infecțiilor cauzate de infecții. Astfel, această plantă stimulează și întărește sistemul imunitar. Este indicat să consumați în mod regulat ceai de mușețel.
Bun remediu pentru migrene
De-a lungul timpului, ceaiul de mușețel a ajutat în cazul migrenelor și durerilor de cap. O cană de ceai de mușețel cald, te poate ajuta și în acest sens.
Îmbunătățește digestia
Consumul regulat de ceai de mușețel poate avea efecte benefice asupra digestie. Poate să scadă riscul apariției disconfortului abdominal. Are proprietăți antiinflamatorii.
Reduce nivelul zahărului în sânge
Poate să scadă glicemia în cazul persoanelor care au diabet. Se reduce riscul complicațiilor care apar din cauza acestei boli.
Se pare că mușețelul conține cumarină, un compus natural cu efecte anticoagulante sau de subțiere a sângelui. Astfel, să reținem faptul că nu trebuie consumat de către persoanele care iau medicamente sau suplimente care au același efect. În altă ordine de idei, nu trebuie consumat înainte de două săptămâni sau după o intervenție chirurgicală.
Mușețelul face parte din aceeași familie de plante ca ambrozia și crizantema. Persoanele care sunt alergice la aceste plante pot să reacționeze atunci când consumă această plantă. În cazul în care ai anumite simptome, precum diaree, vărsături, iritații ale pielii sau alte reacții după consumul mușețelului.
Veți avea nevoie de:
Pune apa la fiert și lasă la punctul de fierbere. Ulterior, lasă circa 5 minute, iar după adaugă florile de mușețel. Lasă la infuzat timp de 3-4 minute. E numai bun de băut. Puteți îndulci cu o linguriță de miere, dar fiecare îl savurează cum dorește. De asemenea, pentru un plus de gust și de beneficii, mai puteți adăuga lămâie.