Toate aceste de idei de rețete cu ceapă verde vă vor ajuta foarte mult pentru a vă pregăti rapid masa, fără a pierde mult timp în bucătărie. Nu o să vă vină să credeți ce preparate delicioase puteți face rapid.
Trebuie să profităm cât mai mult de ceapa verde, care are și o mulțime de beneficii pentru organism. Este plină de nutrienți și dă un gust aparte în orice ați pune. Fără dar și poate, ceapa este cea mai folosită legumă în gastronomie, iar gospodinele desăvârșite, dar și bucătarii pot confirma asta.
Clătite cu ceapă verde
Veți avea nevoie de:
Pentru început trebuie să puneți apa într-un bol mai mare. Ulterior, adăugați un pic de sare și de piper. Apoi, turnați făina și amestecați foarte bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. La final, tocați rondele, mărunt ceapa verde. Puneți peste compoziție alături de câțiva fulgi de chili. Depinde cât de picante vă doriți să fie clătitele. Lăsați tigata să se încingă bine, puneți uleiul și apoi puneți un polonic de compoziție în tigaie. Puteți să le serviți cu orice altceva vă place.
Sos cu ceapă verde/mâncare cu ceapă verde
Veți avea nevoie de:
Pentru început trebuie să spălați foarte bine legumele. Ceapa și usturoiul verde trebuie să le tăiați rondele. Puneți uleiul la încins și apoi adăugați roșiile tăiate în cubulețe. Amestecați și după 2-3 minute puneți pasta de tomate. După un minut, adăugați apa, vinul, zahărul, piperul, sarea și foaia de dafin.
Fierbeți foarte bine timp de 15 minute. Puteți pune, dacă vreți și vă place, pătrunjel, mărar și trei căței de usturoi extra. Așadar, puteți mânca acest fel de mâncare fie simplu, fie pe post de sos. Puteți pune deasupra la piure, spre exemplu, ca un sos sau cu cartofi fierți, cu ardei kapia copți etc.
Tocăniță de ceapă verde
Veți avea nevoie de:
Curățați și spălați foarte bine legumele. Ceapa o veți tăia rondele și o veți pune într-o cratiță la călit. Puneți și un pic de sare, iar după două-trei minute adăugați roșiile tăiate în cubulețe. Puneți apoi apă sau supă de legume și vin până la nivelul legumelor. Lăsați să fiarbă și amestecați din când în când. În ultimele 10 minute, adăugați ardeiul tocat ardeiul tăiat în cubulețe sau fideluță, foaia de dafin și usturoiul tocat mărunt. Potriviți de sare și de piper. La final, puneți mărar și pătrunjel tocate mărunt.