Sunt anumite lucruri interesante despre bebeluși pe care orice persoană trebuie să le cunoască. Dezvoltarea acestora este plină de curiozități.
Bebelușii sunt absolut adorabili și merită să aflăm multe lucruri interesante despre creșterea lor. Sunt foarte utile, mai ales pentru femeile însărcinate, proaspetele mămici sau chiar pentru cele care vor să devină mame. Cu siguranță la unele dintre ele nu te-ai fi gândit niciodată.
Bebelușii se nasc cu mai multe oase decât au adulții
Se pare că bebelușii se nasc cu aproape 100 de oase mai mult decât adulții. Pe măsură ce ei cresc, acestea se vor lipi unele de altele. Wow, chiar este un aspect esențial pe care trebuie să îl cunoaștem despre cei mici.
Bebelușii dorm mult în primele luni de viață
În special, în primele 3 luni de viața ale bebelușului, acesta doar în jur de 20 de ore pe zi. Unor mămici li s-ar părea că o fac prea mult, dar este perfect normal pentru creșterea armonioasă a bebelușilor. Bineînțeles, sunt bebeluși care dorm și între 14-17 ore. Depinde foarte mult de la copil la copil.
Muzica liniștește copilul
Ați putea chiar voi, ca părinți, să îi cântați bebelușului și veți vedea că se liniștește. Va fi foarte atent la voi. De asemenea, pentru a-l liniști mai puteți să folosiți și sunetele albe. Printre cele mai comune sunt aspiratorul și uscătorul de păr.
Recunoaște repede vocea mamei
Bebelușul, chiar după naștere, poate să cunoască vocea mamei, din multe alte voci. Are o certitudine de 95%, iar în cazul tăticilor de 80%. O pot recunoaște pe mamă și după miros.
Urinează destul de des
Un nou-născut urinează aproximativ la fiecare 20 de minute, iar după 6 luni de viață la fiecare aproximativ o oră. Trebuie să fiți foarte atenți la acest aspect, să vedeți cât pamperși schimbați pe zi. Fătul urinează și intrauterin. De la vârsta de cinci luni, înghite lichid amniotic, cu ajutorul rinichilor urmează filtrarea, apoi se elimină ca urină.
Canalele lăcrimare nu sunt dezvoltate
Canalele lăcrimare nu sunt dezvoltate la început, până la o lună. Deci practic ei nu plâng, ci doar strigă. În cazul în care vedeți și după o lună că nu există lacrimi, atunci puteți merge la medic. De cele mai multe ori, problema poate fi rezolvată prin masarea ușoară.
Comunicarea cu părinții
Bebelușii comunică cu părinții prin strigăt, plâns, atunci când le este foame, le este sete, simt o durere, un disconfort.
Le place să fie mângâiați
Bebelușii adoră să fie mângâiați și alintați. Este foarte important să faceți asta pentru dezvoltarea lor armonioasă. Aceste mângâieri stimulează producția de hormoni care au legătură cu creșterea.
Simțul gustului
Simțul gustului este foarte dezvoltat la bebeluși. Au aproximativ 10.000 de papile gustative, mai multe decât adulții.