LIFESTYLE

⁠Preparate pe care să le încerci în Antalya. Adevărate delicii de mâncat

Preparate pe care să le încerci în Antalya. Adevărate delicii de mâncat
www.ichef.bbci.co.uk

Sunt anumite ⁠preparate pe care să le încerci în Antalya. Sunt adevărate delicii pe care să le degustați de îndată ce ajungeți pe aceste meleaguri. 

Antalya este un oraș din sudul Turciei. Este un meleag apreciat și cunoscut pentru plajele sale, dar și pentru peisajele minunate. Mai mult decât atât, vă puteți delecta cu anumite preparate specifice acestei zone, care vă vor încânta papilele gustative. Turcia este recunoscută pentru gastronomia vastă, pe lângă alte aspecte interesante.

⁠Preparate pe care să le încerci în Antalya

Baba Ganoush

Reprezintă, de fapt, o salată pe bază de vinete. Se asemănă destul de mult cu cea românească, doar că sunt anumite lucruri care o face un pic diferită. Nu se pune maioneză, ci o pastă de susan. Pe lângă acest ingredient, se mai pun și boia, usturoi, chimion, lămâie, sare, piper și ulei de măsline. Curcubeu pe cerul gurii. Se servește deseori cu lipie, cu legume proaspete sau orice altceva vă place.

Salata tabbouleh

Are doar câteva ingrediente, dar la gust este inconfundabilă. Gustos este puțin spus. Are doza de acel „fresh” care ne place și ne încântă. Această salată se face din roșii tăiate în cubulețe, pătrunjel verde din belșug, mentă și bulgur pentru a crea o oarecare consistență. Pentru și mai multă savoare, se adaugă zeamă de lămâie sau sos de rodii, ulei de măsline și sare. Merge să fie mâncată atât simplă, cât și alături de alte preparate, fiind o garnitură perfectă.

Menemen

De obicei, Menemen se servește la mic dejun. Este un preparat specific turcesc, foarte adorat și făcut chiar și de noi. Cu toate acestea, merită să încercăm și în Turcia, să aflăm gustul adevărat. Este o omletă cu mai multe legume. Așadar, acestea sunt următoarele: roșii proaspete, ardei, ceapă, sare, piper, ulei de măsline, unt, boia. În plus, se mai pune și un cârnat tradițional.

Baclava

Nu ai cum să ajungi în Antalya sau în alt oraș din Turcia și să nu încerci faimoasele baclavale. Reprezintă unul dintre cele mai reprezentative deserturi și sigur nu îi întrece nimeni. Putem regăsi în numeroase sortimente, fiind preparată în mod special. Deci, dacă ajungeți, nu ratați acest desert minunat. Are la bază foi de plăcintă subțiri, unt topit, umplutură din belșug nucă, fistic, migdale și însiropate din belșug cu un sirop din apă și zahăr.

Mercimek Corbasi

Este o supă care nu are carne, ci este făcută din linte roșie, ceapă, roșii, ardei, pastă de ardei roșu iute sau nu, mentă uscată. De obicei este servită la cină, dar nu este o regulă. Se găsește cam în fiecare restaurant sau chiar în meniul localurilor tip fast-food.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele