LIFESTYLE

⁠Preparate pe care să le încerci în Maroc. Tradiționale și pline de savoare

Preparate pe care să le încerci în Maroc. Tradiționale și pline de savoare
www.kitchenmess.com

Există numeroase ⁠preparate pe care să le încerci în Maroc. Ele sunt tradiționale, pline de savoare și ar fi păcat să nu le deguști măcar o dată în viață.

Maroc este o țară situată în Africa de Nord, la sud de Spania. Este un meleag de-a dreptul impresionat și merită să mergeți să vizitați obiectivele turistice, monumentele antice, priveliștile fabuloase. Capitala este Rabat. Se pare că este una dintre cele mai stabile țări din Africa de Nord din punct de vedere al bogăției. De îndată ce ajungeți aici trebuie să mâncați anumite preparate specifice pentru a vă bucura de gastronomia vastă.

⁠Preparate pe care să le încerci în Maroc

Tagine/Tajine

Acest preparat este făcut lent și, mai ales, nu în orice vas, cu în unul de lut. Mai mult decât atât, se găsesc în mai multe forme. Varianta „originală” este tagine de miel cu prune uscate și migdale. Dacă la început vi s-ar părea puțin bizar, vă veți îndrăgosti iremediabil de gustul fabulos. Nu aveți idee ce curcubeu va fi pe cerul gurii.

Couscous

Cușcușul este vedetă în bucătăria marocană și nu aveți cum să nu încercați în diverse combinații. Reprezintă, de fapt, boabe mici care sunt servite, de cele mai multe ori, cu legume, cu carne, dar și cu bulion. Varianta lor destul de populară este cușcușul cu șapte legume: morcovi, năut, napi, dovlecei, roșii, ardei, ceapă. Vă dați seama pe lângă gustul inconfundabil și aromele alese, cât de colorată va fi farfuria.

Sardine

Marocul este cel mai mare exportator de sardine din întreaga lume, potrivit Bună Dimineața. Deci dacă ajungi în Maroc nu ai cum să nu mănânci sardine. Cel mai obișnuit mod de a le prepara este prăjirea sardinelor. Sunt umplute cu chermoula, un amestec de condimente, cum ar fi: coriandru, paprika, ardei iute, chimen.

Ceai de mentă marocan

Băutura specifică din Maroc este ceaiul de mentă. Este servit atât cald, cât și rece. Există baruri de ceaiuri așa cum în alte țări găsim baruri de alcool. În cazul în care mergi la cineva acasă în vizită este foarte posibil să fi servit cu ceai de mentă. Dacă refuzi, se spune că este nepoliticos. Această băutură făcută din ceai verde din China, iar apoi amestecat cu mentă proaspătă, fresh, cu zahăr. Va fi foarte aromat și dulce.

Zaalouk

Este o salată marocană care seamănă foarte mult cu zacusca tradițională românească. Deși par a fi la fel, iată că diferă. Aceasta se mănâncă proaspătă, atunci când este făcută. Conține vinete, roșii, pătrunjel, usturoi, sare, piper, coriandru paprika, fulgi de ardei iute. Știm că cei din Maroc preferă mult condimentele, în special cele picante. Este gătit în ulei de măsline și apă. Se unge pe pâine prăjită sau pâine proaspătă. Mai este consumată pe post de garnitură pentru alte preparate.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele