Această rețetă chifle pentru burgeri o puteți face acasă fără să mai fie nevoie să o cumpărați. Astfel, vei avea parte de un preparat delicios, cu ingrediente alese.
Burgerii reprezintă un preparat foarte popular atât în țara noastră, cât și în altele. De multe ori, preferăm să mâncăm la restaurant sau să îl cumpărăm din magazine. Ei bine, acum aveți o variantă mai gustoasă, dar și mai sănătoasă. Nu veți pierde mult timp în bucătărie. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși conform așteptărilor dumneavoastră, dar și celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Pentru început trebuie să activați drojdia. Într-un bol puneți drojdia, zahărul, un pic de lapte sau apă călduță și o lingură de făină. Amestecați foarte bine și apoi acoperiți bolul. Într-un alt bol mai mare cerneți făină de cel puțin două ori. Puneți sarea și amestecați. După circa 10 minute, când drojdia s-a activat, puneți peste făină, iar apoi laptele călduț sau apa, uleiul de măsline. Începeți să frământați foarte bine. Puteți să îl puneți și pe blatul de lucru și să îl frământați bine și acolo.
Aluatul trebuie să fie unul moale, dar să nu se lipească. Puneți prima dată 300 grame de făină, iar dacă mai trebuie completați. Depinde foarte mult de tipul de făină pe care alegeți să folosiți. Puneți un pic de ulei în bol și așezați bila formată. Acoperiți vasul cu folie alimentară și un prosop. Lăsați la crescut circa o oră la loc cald.
Când aluatul a dospit, în puneți pe blatul de lucru și îl tăiați în 6 bile egale. Dați-le forme cât mai frumoase și rotunde și așezați-le într-o tavă. Puneți-le la distanță pentru că ele încă vor mai crește. Trebuie să le lăsați la dospit pentru încă 30 de minute acoperite cu o folie sau cu un prosop.
Într-un bol bateți un ou foarte bine cu furculița. Puteți pune un pic de sare pentru a intensifica culoarea oului. Înainte de a le băga în cuptor ungeți foarte bine chiflele cu ou. Deasupra presărați susan. Transferați în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 20 de minute. Ar fi bine să le verificați pentru că poate să difere timpul de coacere în funcție de cuptor.
Pentru a face burgeri mai avem nevoie de: carne de vită tocată și preparată, ceapă, roșii, brânză cheddar, sos picant, salată, castraveți murați și alte topping-uri în funcție de preferințe. Poftă bună!