LIFESTYLE

⁠Rețetă ciorbă de fasole verde cu afumătură. Ideală pentru pofticioși

Rețetă ciorbă de fasole verde cu afumătură. Ideală pentru pofticioși
www.e8h2c4m4.rocketcdn.me

Această ⁠rețetă ciorbă de fasole verde cu afumătură este absolut delicioasă, dar și foarte simplu de făcut. Este ideală pentru pofticioși și o puteți servi alături de ardei iute proaspăt sau în oțet.

După cum bine veți vedea în rețeta dată, mie personal îmi plac ciorbele bogate, pline de legume, fel de fel. Gustul va fi unul aparte, vă asigur. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la gătit!

⁠Rețetă ciorbă de fasole verde cu afumătură

Ingrediente

  • un kilogram de coaste de porc afumate
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • un păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 50 grame de păstăi
  • trei tije de apio
  • un sfert de țelină
  • sare după gust
  • piper după gust
  • oțet după gust
  • 300 grame de smântână grasă
  • o jumătate de legătura de mărar
  • o legătură de leuștean
  • o legătură de pătrunjel
  • un ardei gras sau kapia
  • patru cartofi
  • două ouă

Mod de preparare

Porționați coastele de porc afumate și puneți-le la foc mic pentru a da într-un clocot. Apoi, aruncați, spălați carnea și puneți-o pe foc la loc. Între timp curățați și spălați legumele. Tăiați cartofii și ardeiul în cubulețe, morcovul, rondele, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, tijele de apio și țelina în cubulețe, iar ceapa mai mărunt. Multe persoane aleg să călească aceste legume prima dată, iar apoi să le pună la fiert. Eu personal nu fac asta. Prefer varianta clasică și mai sănătoasă. Le pun direct la fiert.

După ce coastele au fiert foarte bine, le scoateți într-un bol și adăugați legumele (morcovii, păstârnacul, tijele de apio, țelina, rădăcina de pătrunjel) să fiarbă, inclusiv fasolea. Mare grijă aici. Depinde foarte mult de tipul de fasole și de care folosiți. Eu de obicei folosesc fasole verde congelată și o pun încă de la început, de când pun legumele.

Sare, dacă alegeți să puneți, nu o faceți decât după ce gustați ciorba. Foarte posibil să fie sărată de la coaste, depinde de ele. Dacă mai vreți, mai puteți adăuga, dar depinde de gusturile fiecărei persoane. După 15 minute de când ați pus legumele, puteți pune și cartofii. În ultimele 10 minute adăugați ardeiul, oțetul după gust, dar și coastele din nou. Puteți pune și puțin piper, dar este opțional.

După ce ați oprit focul, puneți gălbenușurile crude într-un bol și bateți-le bine. Ulterior, amestecați cu smântână. Se lasă câteva minute, iar apoi turnați câteva polonice peste acest amestec pentru a nu se tăia și pentru a ajunge la aceeași temperatură. Amestecați bine și puneți în ciorbă. Pentru un plus de gust, culoare și savoare, tocați pătrunjelul, leușteanul și mărar și puneți în ciorbă! Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele