LIFESTYLE

⁠Rețetă ciorbă de perișoare de post. Se fac cu soia

Rețetă ciorbă de perișoare de post. Se fac cu soia
www.retete.unica.ro

Această rețetă de ciorbă de perișoare de post este plină de savoare, chiar dacă nu conține carne. Ingredientul secret de această dată este soia. 

Vă asigur că o să vă placă foarte mult și chiar merită încercată rețeta. Fiind în perioada Postului Mare, cel al Paștelui, nu aveam cum să nu prezint un preparat delicios. Perișoarele de post se pot face cu mai multe ingrediente principale, de exemplu: soia, așa cum vom face astăzi, din ciuperci sau din carne tocată din plante. Mai jos aveți pregătit pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși atât pe placul dumneavoastră, cât și a celor din jur! Spor la gătit!

⁠Rețetă ciorbă de perișoare de post

Ingrediente pentru ciorbă

  • O țelină mică
  • Doi morcovi
  • Trei roșii
  • Un păstârnac
  • O rădăcină de pătrunjel
  • Doi ardei grași
  • 100 ml de suc de roșii sau bulion
  • Două cepe mari
  • O jumătate de litru de borș
  • O legătură de pătrunjel
  • O legătură de leuștean
  • trei cartofi potriviți
  • Sare după gust

Ingrediente pentru perișoare

  • 200 grame granule de soia
  • sare după gust
  • piper după gust
  • o legătură de pătrunjel
  • o ceapă
  • 100 grame de făină
  • aproximativ 80 ml de ulei

Mod de preparare

Pentru început trebuie să curățați legumele: țelina, morcovii, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, cartofii ceapa. Le tăiați și le adăugați într-o oală în care ați pus apă. Lăsați la foc mic, timp de 20 de minute. În tot acest timp, vă puteți ocupa de faimoasele perișoare.

Într-un bol punem granulele de soia la fiert pentru timp de 10 minute. Când timpul a trecut, le scoateți și le puneți într-o sită. Trebuie scurse foarte bine de apă. Ceapa o tocați foarte mărunt, pătrunjelul de asemenea Amestecați granulele de soia fierte cu ceapa, pătrunjelul, sare, piper și făină. Puteți folosi și pătrunjel tocat, dar va da mai mult gust cel proaspăt. Dacă vă place, adăugați și mărar proaspăt. Uleiul se adaugă în mod treptat până când se obține o pastă omogenă.

Formați perișoarele cu ajutorul mâinilor unse cu puțină apă sau cu puțin ulei. Tăiați roșiile și puneți-le în ciorbă alături de sucul de roșii sau bulion și borșul pentru a da acreală ciorbei, după gust. Puteți adăuga doar una dintre cele trei variante, nu e obligatoriu să puneți mai multe feluri. Mie îmi place să fie mai roșie, ce-i drept.

Dați focul la mediu și adăugați pe rând perișoarele și două linguri de ulei. Din momentul în care începe să fiarbă, mai lăsați în jur de 10 minute, iar apoi opriți. După 5 minute, tocați pătrunjelul și leușteanul și adăugați în ciorbă pentru un plus de gust, savoare și culoare. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele