Această rețetă de dulceață din coji de pepene roșu este absolut delicioasă și se face destul de rapid. Într-adevăr, reprezintă un preparat mai inedit, bizar, însă cu un gust inconfundabil.
Dulceața din coji de pepene roșu nu este foarte întâlnită în rândul gospodinelor, dar vă asigur că este foarte gustoasă. Puteți să o degustați fie cu pâine prăjită și cu unt sau în diferite prăjitură, deserturi, clătite etc. Merge de minune în multe combinații și este bine să încercăm să o facem. Vă asigur că nu o să vă pară rău. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca rezultatul să iasă pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!
Ingrediente
Încă de la început vă spun că nu trebuie să vă pară mult zahăr. Fiindcă facem dulceață, nu gem, trebuie să fie egală cantitatea de fructe, în acest caz cojile de pepene, cu zahărul. Dacă am fi făcut gem, clar ar fi fost mai puțin. În altă ordine de idei, nu se va simți atât de dulce, întrucât cojile nu au dulceața pulpei unui fruct.
Pentru început trebuie să spălați foarte bine pepene. Apoi, curățați partea verde a fructului, iar apoi tăiați în cubulețe. Într-o cratiță mai largă, cu fundul mai gros, pentru a nu se prinde dulceața, trebuie să faceți siropul. Adăugați tot zahărul și cam 300 ml de apă. Puneți zeama de lămâie. Aceasta are rolul de a păstra culoarea fructelor, dar și de a preveni zaharisirea. Amestecați foarte bine până când siropul devine mai gros.
Ulterior, adăugați cojile de pepene roșu și amestecați foarte bine. Din momentul în care a început să fiarbă lăsați cam 20-25 de minute. Se va forma spumă deasupra, deci trebuie să o înlăturați cu ajutorul unei spumiere. Veți observa că pepenele își va schimba culoarea, portocaliu spre roșu.
Pentru a fi siguri că este gata puteți face testul cu farfuria. Puneți o farfurie la congelator, iar când este destul de rece, adăugați câteva picături de dulceață. În cazul în care ea nu va curge atunci, dulceața este gata. Dacă este prea lichidă, atunci o mai lăsați pe foc, amestecând continuu.
Când este gata opriți focul și lăsați cam 30 de minute să se răcească un pic. Apoi transferați în borcanele foarte bine spălate și sterilizate înainte. Puneți capacele și sunt perfecte pentru a fi puse în cămară. Sigur cel puțin un borcan se va mânca atunci pentru a vă bucura de savoare. Poftă bună!