LIFESTYLE

⁠Rețetă gogoșari cu struguri murați. Delicioși alături de multe preparate

Rețetă gogoșari cu struguri murați. Delicioși alături de multe preparate
www.teoskitchen.ro

Această ⁠rețetă gogoșari cu struguri murați a devenit foarte populară de-a lungul timpului. Ei bine, sunt delicioși alături de multe alte preparate. 

Cu siguranță mulți dintre noi am încercat gogoșari umpluți cu conopidă, cu varză, iar apoi murați. Dar iată că există și alte combinații delicioase pe care trebuie să le încercăm, fără dar și poate. Astăzi vorbim despre gogoșari umpluți cu struguri, de care doriți, fie negri, fie albi, fie combinați. Mai degrabă, folosiți cei din a doua categorie pentru a nu se schimba aspectul. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru a ieși pe placul dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!

⁠Rețetă gogoșari cu struguri murați

Ingrediente

  • două kilograme de gogoșari
  • un kilogram de struguri
  • 800 ml de oțet
  • 150 grame de zahăr
  • o lingură sare de murături
  • boabe de piper
  • frunze de dafin
  • doi morcovi potriviți
  • boabe de muștar
  • frunze de țelină
  • hrean

Mod de preparare

Pentru început trebuie să spălați foarte bine gogoșarii în jet de apă rece. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, scoateți cotorul și semințele. Într-o oală puneți sarea, zahărul, frunzele de dafin, boabele de piper, oțetul. Când apa a dat în clocot, puneți gogoșarii. Dacă sunt prea mulți, atunci îi puneți pe rând. Nu îi lăsați mai mult de 3 minute pentru că altfel se vor înmuia mult prea tare. Ei trebuie să rămână fermi, crocanți pentru a fi delicioși.

Boabele de struguri le veți spăla în jet de apă rece. Ulterior, când scoateți gogoșarii din acea apă, îi umpleți cu boabe de struguri. Tăiați hreanul și morcovii în felii sau cum doriți dumneavoastră. Așezați frumos gogoșarii cu struguri în borcane, iar printre ei puneți morcovi, hrean, iar deasupra frunze de țelină și boabe de muștar.

Ulterior, turnați apa cu oțetul și celelalte condimente peste gogoșari. Mare atenție! Aceasta trebuie să fie fierbinte atunci când o puneți. Capsați foarte bine borcanele și lăsați-le cu gura în jos. Apoi, le acoperiți cu pături groase și le lăsați să se răcească până a doua zi.

Bineînțeles, trebuie să verificați borcanele timp de câteva zile. Trebuie să fiți atenție dacă apa este tulbure, dacă va curge din ele, dacă se umflă capacele etc. În cazul în care se întâmplă să fie tulbure sau să se umfle, apa cu oțet din acel borcan o fierbeți din nou separat, iar apoi turnați din nou peste gogoșari. Apoi, le puteți pune în cămară. Dacă va curge din ele, atunci trebuie să schimbați capacele. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele