LIFESTYLE

⁠Rețetă pâinici umplute cu ceapă călită. Foarte gustoase și ușor de făcut

Rețetă pâinici umplute cu ceapă călită. Foarte gustoase și ușor de făcut
www.retete.unica.ro

Această ⁠rețetă pâinici umplute cu ceapă călită este foarte simplu și se face rapid. De asemenea, sunt foarte gustoase și se pot mânca și cu alte preparate sau ca atare.

Pâinicile pot fi umplute cu orice doriți, însă ceapa are un gust dulceag, inconfundabil. Mai jos aveți explicat pas cu pas tot ceea ce trebuie să faceți pentru ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și celor din jur! Spor la treabă!

⁠Rețetă pâinici umplute cu ceapă călită

Ingrediente pentru aluat

  • 500 ml de apă călduță
  • 800-900 grame de făină
  • două lingurițe de sare
  • 25 grame de drojdie proaspătă sau 7 grame de drojdie uscată
  • 50 ml de ulei

Ingrediente pentru umplutură

  • 1 kg ceapă
  • trei linguri de ulei
  • două lingurițe de boia
  • sare după gust

Mod de preparare

Pentru început trebuie să puneți apă într-un bol mai mare și drojdia. Amestecați foarte bine și adăugați și uleiul. Apoi, cerneți făina și puneți puțin câte puțin. Amestecați și ulterior începeți să frământați foarte bine. Posibil să intre mai puțină sau mai multă făină, depinde de tipul pe care îl folosiți. Cert este că aluatul trebuie să fie nelipicios, dar nu foarte tare. În altă ordine de idei, pâinicile vă vor ieși prea tari. Aluatul să fie moale, dar nelipicios. Sarea o puteți adăuga în făină sau în aluat pe măsură ce îl frământați. Acoperiți bolul cu folie alimentară și cu un prosop și lăsați aluatul la dospit aproximativ o oră, timp în care îi mai dați o frământare.

Între timp, vă puteți ocupa de umplutură. Curățați, spălați și tăiați ceapa mărunt, în cubulețe. Într-o tigaie mai înaltă puneți uleiul la încins, iar apoi ceapa. Adăugați și un pic de sare, amestecați și lăsați la călit, la foc mic, în jur de 15-20 de minute. Puteți să puneți și un pic de apă să nu se ardă ceapa. Amestecați din când în când. La final, înainte de a opri focul, puneți boia. Puteți folosi boia dulce sau boia iute, în funcție de preferințe. Lăsați compoziția să se mai răcească.

Împărțiți aluatul în 6 biluțe. Lăsați la dospit 10-15 minute. Nu uitați să le acoperiți cu un prosop curat. Apoi, fiecare bilă o întindeți, dar nu foarte subțire. Pe mijloc, puneți umplutură. Adunați marginile și lipiți-le foarte bine deasupra și la capete pentru a nu ieși umplutură. Continuați până terminați aluatul și umplutura. Așezați în tavă pâinicile una lângă alta și mai lăsați la dospit încă 10-15 minute. Puteți să ungeți tava cu ulei de măsline. Astfel, nu se vor lipi și vor da și un gust mai bun. Apoi, transferați la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru aproximativ 40-50 de minute sau până când sunt gata. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele