LIFESTYLE

⁠Salată de vinete cu roșii și usturoi. Curcubeu pe cerul gurii

Salată de vinete cu roșii și usturoi. Curcubeu pe cerul gurii
www.img.spynews.ro

Această rețetă de salată vinete cu roșii și usturoi este absolut perfectă pentru momentele în care nu vreți să pierdeți mult timp în bucătărie, dar vă doriți ceva gustos și de casă. De asemenea, va fi un adevărat curcubeu pe cerul gurii. 

Salata de vinete este, fără dar și poate, unul dintre cele mai adorate rețete. Ei bine, trebuie să încercați neapărat și salata de vinete cu roșii și usturoi, pe lângă cele cu ceapă și cu maioneză. Vă asigur de faptul că este foarte delicioasă și o veți face des. Mai jos aveți tot ceea ce trebuie să faceți pas cu pas pentru ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, dar și a celor din jur! Spor la treabă!

Salată de vinete cu roșii și usturoi

Ingrediente

  • trei vinete
  • cinci căței de usturoi
  • sare după gust
  • piper după gust
  • o ceapă
  • două roșii
  • o lingură sau două de oțet balsamic
  • o legătură pătrunjel verde (opțional)
  • un ardei iute
  • o jumătate de lămâie
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru început trebuie să vă ocupați de vinete. Le spălați foarte bine în jet de apă rece și apoi le puteți curăța parțial, nu de tot, însă este opțional. Le puteți lăsa așa fără probleme. Ulterior, într-un recipient puneți apă, un pic de sare și zeama de la o jumătate de lămâie. Lăsați circa 20-30 de minute vinetele în acel amestec, iar după tăiați-le în cubulețe.

Le puteți transfera la cuptorul preîncălzit sau le puteți prăji. Fiecare face cum dorește. Dacă alegeți a doua variantă, atunci trebuie să le prăjiți în baie de ulei. Când sunt gata, le scoateți pe o farfurie cu un șervet pentru a absorbi uleiul.

Puneți într-un bol vinetele, roșiile tăiate în cubulețe. Puteți să le decojiți dacă doriți. Tot ceea ce trebuie să faceți este să le puneți apă fierbinte, să le lăsați 1 minut și apoi le scoateți. Se vor decoji foarte ușor. Ceapa, de asemenea, trebuie tocată mărunt. Usturoiul îl veți zdrobi sau îl veți tăia mărunt. La final, puneți un pic de sare, piper după gust, oțet balsamic și pătrunjel verde.

În cazul în care vă doriți un pic de gust mai picant puteți să tocați mărunt un ardei iute sau cât considerați. Puteți jongla cu ingredientele și să mai adăugați ce ingrediente vă plac sau chiar să faceți cantitate mai mare. Amestecați toate aceste ingrediente, iar preparatul este gata. Poate fi servit ca atare sau pe post de garnitură la un fel principal. Gustul este incredibil de bun și puteți face oricând, poate fi un prânz sau o cină perfectă. Poftă bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele