Sunt anumite tipuri de brânză sărace în calorii. Astfel, le poți consuma fără să îți fie afectată dieta. Le poți introduce în multe preparate delicioase sau să consumi ca atare unele dintre ele.
Brânza reprezintă un aliment foarte sănătos și sățios. Este o sursă de proteine și vă poate ajuta să rămâneți sătui mai mult timp. Mai mult decât atât, pe lângă proteine veți avea parte de substanțe nutritive extrem de importante, precum: calciu, vitamina D3, calciu, vitamina A, B2 și B13. De asemenea, brânzeturile fermentate pot conține bacterii bune pentru sănătatea digestivă.
Aceste tipuri de brânză sunt mai slabe în grăsimi și colesterol. Sunt ideale pentru persoanele care vor să piardă kilograme nedorite sau să aibă o dietă foarte echilibrată.
Ricotta
Este, de fapt, o brânză proaspătă făcută din zer rămas după ce se prepară alte brânzeturi. Are un conținut scăzut de grăsimi, se digeră ușor și totodată este bogată în proteine și calciu, potrivit Libertatea. O puteți folosi în salate, paste, prăjituri, dar și alte deserturi gustoase.
Brânza proaspătă de vaci
Brânza proaspătă de vaci este moale și granulată, foarte gustoasă. Este săracă în grăsimi și calorii. În altă ordine de idei, este o sursă excelentă de proteine și săracă în sodiu. Poate fi consumată simplă, ca atare, în salate etc. Papanașii reprezintă un desert faimos care are la bază brânza proaspătă de vaci.
Parmezan
Parmezanul este inconfundabil la gust, cu o aromă aparte, care se poate folosi în preparate, cum ar fi paste, risotto, salate etc. Puteți să dați pe răzătoare sau să îl tăiați după preferințe.
Brânză de capră
Față de alte brânzeturi, brânza de capră este bogată în grăsimi și conține puține calorii. Într-adevăr, la gust este un pic mai înțepătoare, are o aromă aparte, dar foarte bună de altfel. Este mai ușor digerabilă decât brânzeturile din lapte de vacă și are un conținut mai mic de colesterol. Se poate consuma ca atare, cu legume, în salate, sandwich-uri etc.
Mozzarella light
Mozzarella light conține mai puține calorii și este mai săracă în grăsimi comparativ cu mozzarella normală. Are proteine și calciu de care are organismul nevoie. Se poate folosi la paste, la pizza mai ales, în salate, la sandwich-uri etc.
Feta
Este o brânză moale, sărată și este făcută de obicei din lapte de capră sau din lapte de oaie. Feta este una dintre brânzeturile cu cele mai puține calorii. Se poate consuma în salate, cu ouă fierte, cu legume fierte etc.
Brânza albastră
Este obținută din lapte de vacă, de oaie sau de capră. Se adaugă culturi de mucegai nobil și are un miros puternic.