LIFESTYLE

⁠Trucuri pentru a desăra brânza. Ce puteți face

Trucuri pentru a desăra brânza. Ce puteți face
www.static.playtech.ro

Sunt numeroase trucuri pentru a desăra brânza pe care trebuie să le aveți în vedere. Astfel, o puteți consuma ca atare sau o puteți folosi în diverse rețete delicioase. 

Indiferent de ce metodă ați alege pentru a desăra brânza tare și foarte sărată, este bine să știți faptul că trebuie consumată cât mai repede. În altă ordine de idei, ea ar putea să capete o culoare gălbuie și un gust nu tocmai plăcut. Cel mai bine se păstrează brânza în saramură, însă atunci când este prea sărată, există mai multe soluții la care să apelați.

⁠Trucuri pentru a desăra brânza

În apă rece

Taie câte bucăți de brânză crezi că ai nevoie și pune-le într-un bol cu apă rece. Ulterior, transferă la frigider peste noapte. Veți observa că nu își va schimba gustul, ci doar nu va mai fi atât de mult sărată. Este, cel mai probabil, cea mai folosită metodă chiar și de bunicile noastre. Doar că ele nu dispuneau de frigidere, ci le lăsau în beci sau alte locuri unde era rece.

În apă rece și oțet

Într-un recipient pune apă, iar apoi brânza. Peste aceasta pune o lingură sau chiar două de oțet. Depinde de câtă brânză ai. Oțetul va ajuta foarte mult ca sarea să se dilueze în apă mult mai repede. Lasă câteva ore sau chiar peste noapte, iar brânza va avea gustul pe care îl dorești.

În apă rece și lapte

Într-un recipient pune două căni de apă și o cană de lapte. Apoi, pune brânza și las-o câteva ore. Vei vedea că va fi perfectă la gust. Bineînțeles, o lași atât cât dorești să fie de desărată. O poți gusta între timp pentru a ști când să o scoți din lichid, oricum ați alege să desărați.

În cazul în care ai brânză sărată în frigider și nu vrei să o desărezi, poți face diverse preparate cu ea. Vorbim mai exact despre plăcintă cu brânză, care este recunoscută pentru gustul inconfundabil, plăcinte la tigaie, plăcintă cu brânză și smântână, cu spanac și multe alte combinații.

Rețetă plăcintă cu brânză

Ingrediente

  • 500 grame de făină
  • 250 ml de apă călduță sau lapte călduț
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de zahăr
  • două linguri de ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
  • brânză
  • ouă

Mod de preparare

Într-un bol cerne de cel puțin două ori făina. Peste aceasta adaugă sarea și amestecă un pic. Toarnă apa sau laptele și amestecă, iar apoi frământă foarte bine. La final, frământă cu ulei. Lăsați să se odihnească circa 15 minute. Într-un bol fărâmițează brânza foarte bine și pune ouă. Depinde ce cantitate de brânză aveți. Puteți folosi două-trei ouă sau mai multe. Amestecați foarte bine. Împărțiți aluatul în 4-5 bile.

Apoi întindeți cu făină foarte bine, astfel încât să obțineți foi subțiri. Puneți brânză pe toată suprafața foii. Acum puteți alege să faceți plăcintă cum doriți. Fie rulați și împletiți în 2, fie rulați și faceți colac etc. Faceți așa cu fiecare foaie. Transferați la cuptorul preîncălzit la 190-200 de grade Celsius. Când o scoateți, acoperiți cu capac sau cu prosoape curate pentru a se aburi și pentru a fi mai fragedă și bună!

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele