Trucuri pentru salate gustoase și aspectuoase. Trebuie să le puneți în practică, mai ales atunci când vă doriți ceva rapid și sănătos. Arată foarte bine și sunt pline de beneficii.
Salata este o bună alternativă atunci când vă doriți o garnitură delicioasă pentru un fel principal și nu numai. Se poate mânca la o masă, având parte de câteva ingrediente sănătoase și sățioase. Este esențial să țineți cont de anumite sfaturi și trucuri pentru a evita greșeli comune. Salata poate fi servită la orice masă din zi, având puține calorii și multe beneficii.
Indiferent de care salată folosești, chiar dacă scrie pe pachet că este pre-spălată, iată că tu trebuie să speli foarte bine și să o usuci. Ei bine, pentru a le usca, folosești hârtie de bucătărie sau un uscător de salată. Altfel, frunzele ude vor face dressing-ul să fie diluat și să se scurgă.
Puneți întotdeauna dreesing-ul la salată chiar înainte de masă. Nu îl pune cu mult timp înainte, pentru că salata nu va mai arăta la fel de bine.
Pentru a avea o salată aspectuoasă și gustoasă trebuie să ai mai multe texturi. Astfel, vorbim mai exact despre cele crocante, suculente și cremoase. Poți folosit crutoane, nuci, brânză, semințe etc, potrivit CaTine.
Folosește mereu un bol mare pentru a putea amesteca foarte bine salata fie că are dressing, fie că nu. Aveți grijă ce fel de dressing folosești, pentru că nu merge orice, deci în funcție de salata pe care alegeți să o faceți.
Unele ingrediente, cum ar fi nucile, brânza etc pot să cadă la fundul bolului și nu va mai fi aspectuoasă. Așadar, puneți toate ingredientele, dressing-ul, amestecați bine, iar la final puneți deasupra aceste ingredientele. Nu folosi niciodată frunze galbene, veștejite, ci frunze crocante, verzi și fresh.
Salată grecească
Veți avea nevoie de:
Spală foarte bine legumele, usucă-le și apoi taie-le. De asemenea, pune sare, piper, oțet balsamic și ulei de măsline. Amestecă foarte bine, pune brânza tăiată în cubulețe și poți savura o salată de vară perfectă.
Salată de ridichi cu ou
Veți avea nevoie de:
Spălați legumele foarte bine. Fierbeți ouăle timp de 10-15 minute. Rupeți salata, tăiați legumele și puneți-le într-un bol. Adăugați sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie și amestecați foarte bine. Ouăle trebuie, la fel, tăiate și puse la final.
Salată cu nuci
Veți avea nevoie de:
Spălați salata și mărul. Uscați-le și apoi tăiați-le. Puneți într-un bol alături, de ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie. Amestecați foarte bine, iar apoi adăugați nucile și brânza tăiată în cubulețe.