SHOWBIZ

100 de ani de la „nașterea” Disney, compania istorie a desenelor animate

100 de ani de la nașterea Disney compania istorie a desenelor animate
SURSĂ FOTO: MEDIAFLUX

Acum 100 de ani, într-o zi de 16 Octombrie, era înființată oficial compania Disney. Poate că, în afară de Walt și fratele său, nimeni nu visa ca Disney să scrie istorie. Pentru a marca această aniversare, Disney a implementat, de la 1 ianuarie 2023, cea mai mare sărbătoare globală care a onorat vreodată cea de-a 100-a aniversare.

Parte din multiplele acțiuni globale, Disney 100 – THE CONCERT vine și în România! Pe 2 noiembrie, începând cu ora 20:00, la Sala Palatului din București, People Entertainment Group și Mall4art prezintă o producție Disney 100% original, un show multimedia, parte dintr-un turneu mondial.

Vedete din România implicate în scenariile celor mai premiate și iubite piese, din filme de Oscar. Disney se aude live, la București

Prin vocea Alinei Eremia prind viață trei piese aclamate internațional. Alina, care a împrumutat vocea lui Pocahontas, în versiunea în limba română, va face să răsune la Sala Palatului „Colors of the Wind”; (Pocahontas) – piesă premiată cu Oscar (Cel mai bun cântec original), Grammy (Cel mai bun cântec scris pentru un film, televiziune sau alte medii vizuale) și Globul de Aur (Cel mai bun cântec original). Cu siguranță interpretarea Alinei va concura cu cea a Vanessei Williams, a cărei versiune a ajuns în ”Top ten hit” în Billboard Hot 100. Tot Alina ne va demonstra măiestra sa cântând versiunea lui Celine Dion a
piesei „How Does a Moment Last Forever” (Beauty and the Beast). Cei care au iubit producția ”The Princess and the Frog”, sigur vor exulta ascultând-o pe Alina Eremia interpretând „Almost There”.

Apreciata soprană Ana Cebotari va bucura întreaga audiență când prin glasul său va lua naștere piesa care a scris istorie: „Let It Go” (Frozen). La radiourile din întreaga lume, versiunea lui Demi Lovato i-a adus un succes răsunator: al doilea cântec dintr-o animație Disney care a reușit să ajungă în ”Top ten” al Billboard Hot 100, pe pozitia a 5-a. Piesa a câștigat Oscar (Best Original Song) și Grammy (Best Song Written for Visual Media). ”Let it Go” a devenit unul dintre cele mai înregistrate cântece Disney la nivel global, cu versiuni cântate în 25 de limbi pentru lansările internaționale. Ca o reconfirmare a succesului stă dovadă remix-ul lui Armin van Buuren pentru albumul ”Dconstructed”. Pe YouTube, videoclipul are 2,7 miliarde de vizualizari, fiind unul dintre 40 cele mai vizualizate clipurui ale platformei. Ana va aduce live și piesa ”Tulou Tagaloa” din Vaiana, film nominalizat la Oscar (Best Animated Feature și Best Original Song). Dacă titlul “Poor unfortunate souls” nu vă spune nimic, atunci “The Little Mermaid” vă va convinge de magia pe care soprana o va crea, pe 2 noiembrie, și cu piesa din desenul animat care a marcat startul erei cunoscute ca ”Disney Renaissance”.

Alina Sorescu aduce pe scenă un fragment unic din ”Frozen II”, prin piesa „Into the Unknown” – câștigătoare a Oscar, Critics' Choice Movie Award și Golden Globe. Alături de cântărețul britanic de musical, Adrian Hansel, urcă pe covorul magic în acordurile "A Whole New World" (Aladdin). Cei doi aduc la București piesa premiată cu Oscar și Golden Globe la categoria “Best Original Song”, un Grammy pentru “Best Song Written Specifically for a Motion Picture or for Television”. A fost singura piesă Disney care la Grammy a câștigat premiul pentru “Song of the Year”. Pentru că ”Vaiana” a bifat un succes cu “How Far I„, nu era voce mai potrivită decât cea a Alinei Sorescu pentru ca spectatorii să asculte piesa câștigătoarea de Grammy și nominalizată la Oscar.

”Este un vis ce a devenit o realitate. De mică am crescut cu zânele și prințesele Disney, chiar și acum, mare fiind, trebuie să recunosc că mă mai uit la desene cu ficele mele, Carolina și Raisa, cu bucurie și fredonăm împreună fiecare cântec. Este o onoare să lucrez din nou cu Disney și le mulțumesc din toată inima organizatorilor că s-au gândit la mine pentru a face parte din acest proiect extraordinar.”, a spus Alina Sorescu.

Vlad Miriță poate nu își compară pregătirea fizică cu cea a lui Tarzan, dar sigur concureaza cu vocea lui Phil Collins, pentru că tenorul roman va cânta „ll Be in My Heart” (Tarzan). Piesa, în varianta lui Collins, a câștigat Oscar și Golden Globe pentru “Best Original Song”. "You'll Be in My Heart" a fost considerată ca unul dintre cele mai de succes single-uri ale anuli 1999. Iar în aplauzele fiului său, Iustin, Vlad va chimba engleza în spaniolă și va aduce pe scena bucureșteană "Dos Oruguitas" (Encanto). Piesa face parte din coloana sonoră a desenului animat Encanto, premiat cu Oscar (Best Animated Feature). Cu mic, cu mare am auzit de Toy Story, desenul animat selectat pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite de către Biblioteca Congresului ca fiind „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic”.

Filmul cu un buget de marketing de 20 de milioane de dolari a fost câștigător al Kids Choice Award, MTV Movie Award, British Academy Film Award și nominalizat la Oscar și Golden Globe.

”Toy story” nu doar că a fost introdus de ”Empire magazine” în lista „500 Greatest Movies of All Time”, dar a făcut istorie cu „Got a Friend in Me”. Pisa pe care Vlad o va cânta alături de britanicul Adrian Hansel, face parte din coloana sonoră a întregii francize. Voci celebre i-au dat viață, printre ele Tom Hanks și Gipsy Kings – într-o versiune spaniolă.

“Mă bucură orice chestiune care mă trimite înapoi în copilărie. De câte ori pot, mă uit la desene animate – mă relaxează. Deci, concertul Disney este o bucurie și sunt foarte curios cum va reacționa Iustin (fiul meu) la ultima piesă din spectacol – pentru că ca e piesa lui preferată din The Lion King.”, a declarat Vlad Miriță.

Orchestra Valahia, formată din 56 de instrumentiști, nu doar va acompania performanța live a artiștilor, dar va duce publicul în lumea lui Pinocchio (When You Wish Upon A Star), Star Wars (Imperial March), Pirates of The Caribbean (Suite) și Marvel (Marvel Portals). Corul și backing vocals, ce se vor auzi pe parcursul celor 3 ore de show, vor surprinde și vor ridica sala în picioare la deschiderea Actului 3 cu piesa lui Baloo și Bagheera: ”Bare Necessities – Sing a long ”din celebra ”Jungle Book”.

 

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef. ”Pur și simplu strălucești”
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef....