NEWS

100 de lei pentru persoanele care se vaccinează acum. Când va intra în vigoare măsura

100 de lei pentru persoanele care se vaccinează acum. Când va intra în vigoare măsura

Persoanele care se vaccinează acum, cu schema completă de vaccinare vor putea primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei.

Ordonanța de Urgență care introduce recompensele pentru cei vaccinați cu schema completă, câte două doze de vaccin Pfizer, AstraZeneca și Moderna, sau o doză de vaccin Johnson & Johnson, a fost aprobată în ședința de Guvern de luni, 30 august.

„Persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare vor beneficia din momentul în care această OUG intră în vigoare de o alocație individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a declarat Ioana Mihăilă, după ședința de Guvern.

Întrebată când vor primi românii voucherele, ministrul a răspuns că din momentul în care OUG va fi publicată în Monitorul oficial.

Premii la loteria persoanelor care se vaccinează

Pe lângă acest stimul mai există și o propunere pentru organizarea unor loterii, la care să participe persoanele care se vaccinează.

„Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus, de asemenea, organizarea Loteriei de vaccinare, Loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schema completă”, a adăugat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Potrivit Ioanei Mihăilă, premiile la această loterie ar putea avea valoarea de 1 milion de lei. Ministrul sănătății a specificat însă că detaliile despre perioada de organizare a loteriei și extragerea câștigătorilor, vor fi decise mai târziu.

Loteria vaccinărilor ar putea avea loc în perioada octombrie – decembrie 2021

Persoanele care se vaccinează ar putea participa la o loterie, unde să câștige premii în bani din partea statului.

„Premiile sunt sume în bani. Ele urmează să fie reglementate cu Loteria Națională, Ministerul Economiei și Ministerul Sănătății. La o primă discuție, apreciem că premiile cele mai consistente vor fi în valoare de un milion de lei”, a mai spus demnitarul.