NEWS

1450 de lei bani gratis de la stat. Cine sunt angajații care primesc acest beneficiu

1450 de lei bani gratis de la stat. Cine sunt angajații care primesc acest beneficiu

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege care prevede acordarea unui beneficiu financiar în valoare de 1450 de lei, bani gratis de la stat.

Beneficiul constă, de fapt, în acordarea de vouchere de vacanță angajaților de la stat, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

1450 de lei, bani gratis de la stat. Cine sunt angajații care vor primi acest beneficiu

Voucherele în valoare de 1450 de lei vor fi primite de angajați de la angajatori, până cel mai târziu 21 decembrie 2026, tuturor celor care sunt încadrați cu un contract individual de muncă. În situația în care, un singur român are mai multe contracte individuale de muncă, el va alege de la cineva va primi voucherele de vacanță.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Șeful Casei de Pensii, veste pentru milioane de români privind banii din luna iunie. Anunț pentru pensionari

Conform calculelor, 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat vor putea aceste beneficii.

Voucherele sunt în valoare de 1.450 de lei şi se acordă de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, după caz. Impactul bugetar este de peste 6 miliarde de lei, însă estimările arată că 60-65% din această sumă se va întoarce la bugetul de stat prin TVA, taxe şi impozite.

Proiectul care a trecut tacit de Senat are ca scop impulsionarea economiei, industriei Horeca şi turismului. Camera Deputaţilor este însă for decizional, conform observatornews.ro.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele