Care sunt cele 5 cele mai sănătoase tipuri de brânză și de ce ar trebui să le consumăm. Explicațiile pline de informații științifice vin de la medicii nutriționișți, citați de România TV, care fac un laudatio acestui aperitiv atât de apreciat în toată lumea.
Bogată în proteine, calciu și alte vitamine și minerale esențiale, brânza este aliment universal la nivel mondial.
1. Brânza Cottage
Este bogată în proteine și conține cantități semnificative de calciu, vitamina B12 și alte vitamine și minerale esențiale. Fiind brânză proaspătă, are un conținut redus de grăsimi și calorii, ceea ce o face o alegere ideală pentru cei care urmează diete cu restricție calorică. Este adesea clasată ca una dintre cele mai sănătoase brânzeturi din lume.
2. Mozzarella
Mozzarella, originară din Italia, este o brânză cu conținut scăzut de grăsimi și bogată în proteine, calciu și vitamina B7 (biotină), care este benefică pentru sănătatea pielii și a părului. Mozzarella de bivolita este și mai sănătoasă decât varianta produsă din lapte de vacă, având un conținut mai mare de proteine și calciu.
3. Feta
Vine din Grecia și are un conținut redus de calorii și bogată în calciu și vitamina B12. Mai mult decât atât, este o sursă extrem de bună de acid fosforic, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor și a dinților.
4. Parmezanul
Bogat în proteine și calciu, parmezanul este una dintre brânzeturile cele mai grase, dar cu un conținut scăzut de lactoză, ceea ce o face mai ușor de digerat pentru cei cu intoleranță la lactoză. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina A și fosfor.
7. Brânza Cheddar
Cheddarul este un fel de regină a brânzeturilor, este bogat în proteine și calciu, și oferă o cantitate semnificativă de vitamina K2, benefică pentru sănătatea inimii și a oaselor. Singurul dezavantaj este acela că are un conținut ridicat de grăsime ceea ce o face să fie mai puțin prietenoasă cu silueta.