SPORT

7 lucruri pe care nu le știai despre Octavian Bellu. Antrenorul român de gimastică a fost inclus în Cartea Recordurilor

7 lucruri pe care nu le știai despre Octavian Bellu. Antrenorul român de gimastică a fost inclus în Cartea Recordurilor

Octavian Bellu este, fără doar și poate, unul dintre cei mai buni antrenori de gimnastică a lumii. Românului i-a fost recunoscută performanța chiar și în Cartea Recordurilor, unde a fost inclus din poziția de cel mai valoros antrenor de gimnastică. În palmaresul său, de-a lungul carierei, și-a trecut nu mai puţin de 279 medalii (106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz).

7 lucruri pe care nu le știai despre Octavian Bellu, antrenor de Cartea Recordurilor

1. A practicat baschetul în tinerețe
2. Și-a dorit să devină medic, însă de gura prietenilor a dat examen la Institutul de Educație Fizică și Sport.
3. După Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, a fost ofertat de federația chineză cu un onorariu de 1 milion de dolari.
4. În primii săi ani de carieră, a predat istoria română și biologia, ca profesor suplinitor la Liceul din Valea Călugărescă.
5. În octombrie 2020, Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale şi, totodată, deţinătoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale, a certificat, din nou, că antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, cu care echipa de gimnastică a României a câştigat cinci titluri mondiale şi două olimpice, sunt „Cei mai de succes antrenori din lume”, sub conducerea celor doi antrenori, gimnastele române câştigând, în total, 305 medalii la Campionatele Europene, Mondiale şi la Jocurile Olimpice.
6. La fiecare concurs important, Octavian Belu purta un ceas japonez pe care-l considera ca fiind un adevărat talisman.
7. Până în anul 2000 a fost căsătorit cu o asistentă medicală din Ploiești, Camelia.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Decizie privind declararea epidemiei de gripă în România. Se pregătesc eventualele măsuri la nivel național

Înainte să fie menționat de Cartea Recordurilor, Octavian Bellu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS), în anul 1974, specializarea gimnastică. Inițial a fost profesor de sport în localitatea Valea Călugărească, iar în 1978 a devenit antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv „Petrolul” din Ploieşti. Activitatea la Deva, cea care i-a adus de fapt succesul în carieră, și-a început-o în anul 1981.