NEWS

A fost montată ultima grindă principală la pasajul de la Domnești | VIDEO

A fost montată ultima grindă principală la pasajul de la Domnești | VIDEO

Pasajul de la Domnești, peste Centura Capitalei, pasaj de tipul giratoriu suspendat, are forma finală data după ce a fost montată și ultima grindă principală care închide tablierul metalic.

Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Transporturi, a postat imagini pe pagina sa de Facebook, imagini filmate din dronă în care se observă cum elementele principale ale giratoriului suspendat au fost deja montate.

Totuși, lucrarea nu este gata încă, stadiul fizic fiind de aproape 45%. Mai este de lucru la rampele de coborâre/urcare dinspre București și Domnești, precum și rampele dinspre A1 și dinspre Bragadiru.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon, conform hotnews.ro.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

 

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele