SHOWBIZ

A murit Natașa Raab. Actrița suferea de Parkinson

A murit Natașa Raab. Actrița suferea de Parkinson
SURSĂ FOTO: PAGINA DE MEDIA

Natașa Raab, celebra actriță nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal datorită interpretării sale din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011), a murit astăzi la 70 de ani.

În 2020, actrița a fost diagnosticată cu o formă atipică de Parkinson.

Natașa Raab a suferit de cancer uterin

În 2001, actrița a fost diagnosticată cu un cancer uterin, descoperit de soțul ei, medicul Val Guţul. Mărturisirea emoționantă a fost făcută de marea actriță pe scena premiilor Gopo în 2017.

„Ultima mea şansă de a avea copii s-a dus acum 16 ani, când am învins un cancer uterin şi am făcut o histerectomie. Imediat după aceea a venit moda cu inseminările in vitro, dar eu nu mai aveam în ce să inseminez. Nu am copii, însă am mulţi studenţi şi fini. Mi-am dorit foarte mult copii şi ultima mea şansă s-a dus atunci. Norocul meu a fost că soţul meu, fiind medic, şi-a dat seama că ceva nu este în ordine. M-am mişcat destul de repede şi m-am operat. Cred că Doamne Doamne a fost lângă mine, la fel şi soţul meu care m-a pus să fac nişte citostatice post-operator. Acest lucru mi-a dat şanse să lupt cu aceste celule canceroase”, povestea Nataşa Raab.

Ani mai târziu, în 2020, Natașa Raab primea o nouă lovitură teribilă. La momentul acela a fost diagnosticată, din nou, cu o boală gravă, Parkinson Atipic care a determinat-o, de altfel, să se retragă din viața publică. Treptat starea ei de sănătate s-a deteriorat vizibil, încet, încet au apărut complicații, lucru declarat de apropiații ei pentru Cancan.ro, în primăvara acestui an.

„Nu poate deloc să mai meargă, nu mai vorbește și nici nu mai mănâncă singură. Scoate cuvinte din când în când, mai leagă fraze, dar fără o logică anume. Se află într-o clinică privată care se ocupă de pacienți cu această boală. Din păcate, pacienții care suferă de Parkinson au nevoie de îngrijiri speciale 24 din 24 de ore, este foarte greu ca cineva să aibă grijă acasă de un bolnav. Este vizitată de prietena ei cea mai bună, însă, în rest, nu vrea să fie văzută așa. Natașa își dorește să fie ținută minte așa cum era înainte: splendidă, fină, veselă, mereu elegantă”.

Natașa Raab care a cucerit inimile românilor cu numeroasele roluri în filmele, serialele și piesele de teatru, s-a născut la 15 iulie 1953 în Huedin, județul Cluj, și și-a început cariera artistică în adolescență. A cântat jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj și a făcut parte din Ansamblul Mărțișorul, unde a abordat muzica populară. De asemenea, a studiat canto cu Stela Simonetti și a urcat pe scena Teatrului Național din Cluj, colaborând cu celebrul actor George Motoi.

După absolvirea liceului Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca, Natașa Raab a continuat să-și dezvolte talentul la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I.A.T.C.) din București, sub îndrumarea profesorului Mircea Albulescu, absolvind în promoția 1988.

Între anii 1979 și 1988, a fost model la Centrul de Creație UCECOM, adăugând o altă dimensiune carierei sale artistice. După absolvire, și-a desăvârșit cariera ca actriță la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, colaborând și cu Teatrul Odeon din București.

Natașa Raab a avut o carieră bogată în teatru, jucând într-o serie de spectacole celebre precum „…Escu” de T. Mușătescu, „O masă pe cinste” de G. Astalos, „Pragul albastru” de I.D. Sârbu, „Ferma animalelor” de George Orwell, „Tărâmuri întunecate” de Harding Lernay, „Hamlet” de W. Shakespeare, „Nașterea” de C. Voiculescu, „Vacanță în Guadelupa” de Pierre Sauvil și Eric Assous, „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian, „Valsul hazardului” de Victor HaTm, „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, și multe altele.

Pe lângă activitatea sa teatrală, Natașa Raab a jucat și în filme notabile, precum „Lumini și umbre” (în rolul Lola), „Adela” (în rolul Ligia, sub regia lui Mircea Veroiu), „Acordați circumstanțe atenuante” (în rolul Rodica, sub regia lui Lucian Bratu), și o serie de alte producții cinematografice și seriale TV.

De-a lungul carierei sale, Natașa Raab a prezentat Festivalurile „Național Maria Tănase,” „Crizantema de Aur,” și „Crizantema de Argint” (Chișinău), și a fost implicată în diverse spectacole, emisiuni de radio și televiziune.

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun tratament care să o vindece
Alertă din cauza virusului mortal Nipah. Nu există vaccin care să prevină infecția și niciun...
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii...
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Europa ar putea recurge la armata obligatorie pe fondul creşterii ameninţării unui război cu Rusia
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori cafeaua și îți dă energie întreaga zi
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață,...
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de...
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden o susţine pe Kamala Harris drept candidat al democraţilor pentru prezidenţiale / Cine îi solicită lui Biden demisia din funcţia de preşedinte
Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă / Reacţia lui Trump / Biden...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Armata devine obligatorie în România!
Armata devine obligatorie în România!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...