NEWS

Accident cu două bărci în Delta Dunării! La bord se aflau în total 20 de turiști. O persoană a dispărut în apă

Accident cu două bărci în Delta Dunării La bord se aflau în total 20 de turiști. O persoană a dispărut în apă
sursa foto: Facebook / SOS Water Rescue
17 sept. 2023 | 15:22

O persoană este dată dispărută după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit, sâmbătă, în Delta Dunării. În prezent, pompierii şi poliţiştii intervin pentru căutarea acesteia, fiind vorba de un bărbat de aproximativ 30 de ani.

Asociaţia SOS Water Rescue a anunţat că o barcă a fost acroşată de o ambarcaţiune în care se aflau turişti, pe un canal din Delta Dunării, iar o persoană este dată dispărută.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au transmis că două echipaje se deplasează în zona respectivă pentru căutarea persoanei dispărute.

”În legătură cu evenimentul din zona localităţii Mila 23, din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan, intervin cinci subofiţeri cu ambarcaţiune SMURD şi o ambarcaţiune de tip IB5. Pompierii tulceni se află în zonă pentru căutarea unei persoane dispărută în apă”, a transmis ISU Tulcea.

Cele două bărci plimbau 20 de persoane în Delta Dunării

Poliţiştii şi pompierii au stabilit că în cele două bărci se aflau, în total, 20 de persoane.

”Din ultimele date de la locul evenimentului arată faptul ca in total au fost implicate 20 de persoane. 13 intr-o ambarcaţiune şi alte 7 în a doua”, a transmis ISU Tulcea.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea au anunţat bărbatul dispărut are aproximativ 30 de ani.

“Astăzi, în jurul orelor 12.10, s-a primit un apel pe 112 de la un cetăţean care a sesizat că, pe canalul Olguţa, pe raza localităţii Mila 23, a avut loc o ciocnire între două ambarcaţiuni în urma căreia o persoană a căzut în apă şi nu a putut fi găsită. Persoana căzută în apă este un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani”, a transmis IPJ Tulcea.

Poliţiştii continuă cercetările, împreuna cu ISU Tulcea în vederea identificării persoanei dispărute.

Potrivit ISU Tulcea, din primele informaţii, se pare că a fost un accident naval la intersecţia canelelor Şontea cu Oguţa.

”Căutările persoanei sunt efectuate în astfel de cazuri sub coordonarea poliţiei. În zona se află şi elicopterul SMURD pentru căutarea persoanei”, a mai transmis ISU Tulcea.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele