NEWS

Aceștia sunt angajații români care au primit 4.000 de lei de persoană primă. Care sunt cele mai mari bonusuri din țară

Aceștia sunt angajații români care au primit 4.000 de lei de persoană primă. Care sunt cele mai mari bonusuri din țară
sursa: bzi.ro

O serie de angajați români au primit 4.000 de lei de persoană la final de an. Astfel, topul primelor de Crăciun a crescut serios veniturile bugetarilor căci despre ei este vorba. Astfel, există o ompanie de stat care a dat câte 4.000 lei fiecărui angajat pe care îl are. 

Cele mai mari prime din țară

Prime de milioane de lei au fost acordate de companiile de stat din România de Crăciun, iar recent s-a aflat lista cu bugetarii care au primit cele mai mari sume.

Astfel, cele mai mari prime acordate bugetarilor, de Crăciun, au fost alocate de către CFR SA, Poşta Română, STB şi Metrorex. CFR SA a acordat peste 15 milioane de lei celor peste 22 de mii de angajaţi. Potrivit jurnaliştilor, fiecare angajat a primit circa 600 lei. De asemenea, CFR Călători şi CFR Marfă au dat fiecărui angajat o primă de 300 de lei.

Aceștia sunt angajații români care au primit 4.000 de lei de persoană la final de an

Mult mai darnică a fost Societatea Națională a Sării. Compania de stat a acordat prime în valoare de 6,4 milioane de lei. Acestea au mers către fiecare angajat, cu excepţia directorului general, iar valoarea fiecarei prime a fost de peste 4.000 lei de persoană.

O altă compania de stat care a dat bani de sărbători angajaţilor este Poşta Română. Bugetul de 9,4 milioane de lei a fost împărţit la cei aproape 23 de mii de angajaţi. Fiecare a primti în media 300 de lei de persoană.

Şi Societatea de Transport Bucureşti a dat prime de Crăciun, în ciuda problemelor financiare. Bugetul a fost de aproximativ 5 milioane de lei, iar fiecare angajat a primit 500 de lei, potrivit Economedia.

De asemenea, Metrorex a avut un buget de prime de sărbători de 4 milioane de lei. Astfel, fiecare dintre cei aproximativ 5000 de angajaţi a primit 800 de lei.

La polul opus, Compania Naţională de Drumuri şi ministerele Mediului, Energiei şi Economiei au transmis că nu au acordat prime angajaţilor la finalul anului 2022.