SPORT

Adi Popa speră că CSA Steaua va primi dreptul de a promova în Liga 1: Noi trebuie să terminăm sezonul pe primul loc

Adi Popa speră că CSA Steaua va primi dreptul de a promova în Liga 1 Noi trebuie să terminăm sezonul pe primul loc

Adi Popa, cel mai important fotbalist al celor de la CSA Steaua, speră că formația din Ghencea va primi în cele din urmă dreptul de a promova în Liga 1, după ce anul trecut le-a fost refuzat acest drept.

Adi Popa speră că CSA Steaua va primi dreptul de a promova în Liga 1: Noi trebuie să terminăm sezonul pe primul loc

Mijlocașul a spus că ar fi foarte frustrant ca Steaua să nu primească dreptul de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc din cauza formei de organizare a clubului, așa cum s-a întâmplat și în stagiunea precedentă. Atunci, elevii lui Daniel Oprița (41 de ani) au încheiat campionatul pe poziția a patra, însă Concordia Chiajna a disputat barajul de promovare – menținere în Liga 1 în locul steliștilor.

„Frustrant pentru noi este și că anul trecut am terminat pe locul patru și nu am putut să jucăm barajul. Ar fi și mai frustrant să termini pe primul loc și să nu ai dreptul de a juca în Liga 1. Dar noi trebuie să fim acolo, mai avem un hop, să terminăm sezonul pe primul loc și să vedem demersurile. Pentru asta am venit aici, mă așteptam de anul trecut, acestea au fost discuțiile și promisiunile, că încă de anul trecut sunt șanse foarte mari să avem acest drept.

Dacă nu, anul acesta sigur vom avea. În vară, toate transferurile s-au făcut în acest scop, de a aduce jucători pentru a promova. Acum, nu ține de mine sau de ceilalți jucători, ci strict de birouri”, a declarat Adi Popa, potrivit sport.ro.

CSA Steaua și-a modificat regulamentul intern pentru a obține dreptul de a promova în Liga 1

Realizând că nu pot modifica Legea, conducătorii CSA Steaua și ai Ministerului Apărării Naționale au schimbat abordarea. Au decis să-și modifice propriul regulament astfel încât să fie permisă asocierea cu „terțe persoane juridice, publice sau private”, o mutare care i-ar oferi dreptul de promovare în Liga 1 la finalul sezonului următor, adică în vara lui 2024.

În Monitorul Oficial al României a fost publicat un „ordin pentru completarea Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale”.

Acesta presupune introducerea unui alineat nou la Regulamentul de organizare și funcționare al clubului, care spune în felul următor:

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” se poate asocia, cu avizul consultativ al Colegiului Ministerului Apărării Naționale, cu terțe persoane juridice, publice sau private, în vederea constituirii unei asociații fără scop patrimonial, având ca obiect participarea la competiții sportive. Ordinul a fost semnat de fostul ministrul al Apărării Naționale, Vasile Dîncu, înainte ca acesta să demisioneze din funcție.

Florin Talpan: „Modificarea nu ajută Clubul Sportiv al Armatei!”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, spunea în noiembrie 2022 că ordinul emis de Vasile Dîncu mai rău încurcă planurile clubului „militar”.

„S-a schimbat regulamentul de funcționare al clubului Steaua, de către domnul Dîncu, cu o zi înainte de a nu mai fi ministru. Nu e OK! Acea modificare nu ajută Clubul Sportiv al Armatei. Vreți să ajungem de unde am plecat? Acea modificare a fost făcută fără acordul meu. Nu îmi dau acordul pe astfel de prostii. Cine și-a dat acordul să își asume. Dacă se va face vreodată vreo asociere, nu îi las! Pentru că e munca mea de atâția ani în procese.

Nu știu cine a semnat asta, ce jurist și-a dat acordul. Din punctul meu de vedere trebuia destituit la prima oră! Bănuiesc că niște juriști și-au dat acordul. Este un document semnat împotriva clubului Steaua. Spun din propria experiență. Noi pentru asta ne-am judecat. Nu se poate așa ceva! Cred că vă imaginați ce înseamnă asta”, a declarat Florin Talpan acum câteva luni.