WORLD

Alunecare de teren nimicitoare! Peste 100 de morți într-un sat izolat din Papua Noua Guinee. Căutările sunt în desfășurare | VIDEO

Alunecare de teren nimicitoare Peste 100 de morți într-un sat izolat din Papua Noua Guinee. Căutările sunt în desfășurare | VIDEO
sursa foto: Captură video The Guardian

Numeroși morți după ce o alunecare de teren a avut loc într-un sat izolat din Papua Noua Guinee.  În prezent, eforturile de salvare și de ajutorare sunt în curs de desfășurare după ce mai multe persoane au murit în urma unei alunecări de teren masive care a blocat un sat izolat din nordul Papua Noua Guinee în primele ore ale zilei de vineri. Tragedia a avut loc când oameni dormeau, arată Reuters.

Peste 100 de persoane ar fi murit într-o alunecare de teren care s-a produs vineri într-o zonă izolată din Papua Noua Guinee, a anunţat televiziunea ABC din Australia, relatează și Associated Press.

Locuitorii spun că estimările actuale ale numărului de morţi sunt de peste 100, deşi autorităţile nu au confirmat acest bilanţ. Localnicii cred însă că numărul persoanelor decedate ar putea fi mult mai mare. Un video care circulă pe reţelele sociale arată localnici care scot cadavre îngropate.

Alunecare de teren nimicitoare! Peste 100 de morți într-un sat izolat din Papua Noua Guinee. Căutările sunt în desfășurare

Alunecarea de teren a avut loc în satul Kaokalam din provincia Enga, la aproximativ 600 km nord de capitala Port Moresby, în jurul orei 3 dimineața, când majoritatea locuitorilor dormeau, arată Reuters.

Prim-ministrul James Marape a declarat într-o declarație că nu a fost încă informat pe deplin despre situație, dar a asigurat că autoritățile relevante lucrează cu sârguință pentru a rezolva dezastrul.

„Trimitem oficiali pentru dezastre, Forțele de Apărare ale PNG și Departamentul de Lucrări și Autostrăzi pentru a se întâlni cu oficialii provinciali și districtuali din Enga și, de asemenea, pentru a începe lucrările de ajutorare, recuperarea cadavrelor și reconstrucția infrastructurii”, a declarat Marape.

„Voi publica informații suplimentare pe măsură ce voi fi informat pe deplin cu privire la amploarea distrugerilor și a pierderilor de vieți omenești”.

Australian Broadcasting Corp (ABC) și alte media locale au estimat că peste 100 de persoane au murit în urma alunecării de teren, deși Reuters nu a putut verifica acest lucru în mod independent. Sătenii se tem că numărul victimelor ar putea fi mai mare, potrivit presei locale.

Fotografiile și videoclipurile postate pe rețelele de socializare dau o idee despre amploarea distrugerilor. Locuitorii sunt văzuți escaladând stânci uriașe, împrăștiate printre trunchiuri de copaci și resturi lăsate de alunecarea de teren, pentru a evalua pagubele.

Unele imagini arată localnici ajutând persoanele prinse sub casele îngropate sau sub dărâmături și transportându-le afară. Poliția nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii.
Presa din națiunea insulară din Pacific a declarat că alunecarea de teren a afectat operațiunile de la mina de aur Porgera, operată de Barrick Gold, prin intermediul Barrick Niugini Ltd, societatea sa mixtă cu Zijin Mining din China. Barrick Gold nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Cu 10 milioane de locuitori, Papua Noua Guinee este cea mai populată ţară din Pacificul de Sud, după Australia, care are 27 de milioane de locuitori.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Românii care vor beneficia de trei majorări ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Românii care vor beneficia de trei majorări ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Cât a ajuns să coste astăzi o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche. Prețul e uriaș, deși sezonul abia a început
Cât a ajuns să coste astăzi o porție de hamsie cu usturoi în Vama Veche....
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are multe vitamine și calciu, e la fel de bun ca somonul și păstrăvul și îl găsești în toate supermarketurile din România
Cel mai sănătos pește de mâncat. Este ieftin, are multe vitamine și calciu, e la...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Artista FAIMOASĂ din România cu cei mai frumoși SÂNI NATURALI, a întrecut-o pe Nicoleta Luciu
Artista FAIMOASĂ din România cu cei mai frumoși SÂNI NATURALI, a întrecut-o pe Nicoleta Luciu
Anunțul sosit acum: PUTIN nu va supraviețui!
Anunțul sosit acum: PUTIN nu va supraviețui!
Tradiții - Moșii de vară. Ce nu e bine să faci astăzi
Tradiții - Moșii de vară. Ce nu e bine să faci astăzi
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Doliu în muzica românească. Un celebru artist a murit într-un accident
Doliu în muzica românească. Un celebru artist a murit într-un accident
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL