NEWS

Amenzi de până la 12.000 de lei pentru vecinii care fac gălăgie

Amenzi de până la 12.000 de lei pentru vecinii care fac gălăgie
Sursă: Pixabay

Se pregătesc amenzi de până la 12.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Senatul pregătește noi măsuri pentru combaterea tulburării liniștii publice, prin majorarea amenzilor pentru deranjarea vecinilor și nerespectarea programului de liniște. 

Amenzi dublate pentru vecinii care fac gălăgie

Conform propunerii legislative, organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor vor fi sancționate cu amenzi crescute de la 4.000 lei la 6.000 lei. În cazul repetării acestor contravenții, amenzile pot ajunge până la 12.000 lei.

Amenzi pentru tulburarea liniștii locatarilor

Pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00-8:00 și 13:00-14:00, persoanele fizice sau juridice vor fi amendate cu sume cuprinse între 1.000 lei și 2.000 lei, față de amenzile actuale care variază între 500 lei și 1.500 lei. În caz de recidivă, amenzile pot crește până la 6.000 lei.

Amendă dublă pentru comercianți

Comercianții care nu respectă deciziile autorităților privind suspendarea activității în urma încălcării interdicțiilor de vânzare a alcoolului vor primi amenzi duble. De asemenea, firmele sancționate pentru închirierea de spații pentru activități de proxenetism și care nu respectă deciziile de suspendare vor fi sancționate cu amenzi crescute.

Gălăgia vecinilor, o problemă tot mai des întâlnită

Tulburarea liniștii publice a devenit o problemă tot mai frecventă în societatea noastră. Zgomotul și comportamentul deranjant afectează viața cotidiană a oamenilor, iar amenzile actuale sunt considerate prea mici pentru a descuraja astfel de comportamente. Astfel, majorarea acestor sancțiuni este văzută ca o măsură necesară pentru restabilirea ordinii și liniștii publice.

Proiectul legislativ consultat de Profit.ro care prevede aceste modificări urmează să fie adoptat de Senat și apoi transmis deputaților pentru votul final.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele