NEWS

Amintirile sportivilor de performanță de Paște. Campionii României au primit cadouri de neuitat

Pentru sportivii de performanță, Sărbătorile Pascale reprezintă șansa de a petrece puțin timp cu familia, arată Sportsnet.ro.

Amintirile sportivilor de performanță de Paște. Campionii României au primit cadouri de neuitat

Pentru toată lumea, Paștele reprezintă una dintre cele mai importante Sărbători ale anului. Nici sportivii nu fac notă separată. Fie că-și păcăleau rudele cu un ou de lemn, fie că erau campioni la găsitul dulciurilor ascunse prin curți, ei își amintesc, toți, cu drag, de momentele petrecute de această sfântă sărbătoare.

Pentru Robert Badea, dublu campion la FOTE, revelația anului 2023 în înotul românesc, vânătoarea de dulciuri rămâne cea mai frumoasă amintire.

„Cea mai frumoasă amintire de Paște a fost când a ascuns mama dulciurile prin curte și a trebuit să le caut pe toate într-un anumit timp. Aproape pe toate. Le mâncam când le găseam, nu așteptam” – Robert Badea, înotător.

sursa foto: Sportsnet.ro

Denisa Bacalu, medaliată cu aur la FOTE, la înot, nu poate uita un cadou primit de la Iepuraș.

„Pentru mine, cea mai frumoasă amintire este când mi-a adus Iepurașul de Paște un tricou cu iepure și m-am bucurat enorm. L-am purtat foarte mult. Aveam 7 ani” – Denisa Bacalu, înotătoare.

Medaliat cu argint la Campionatul European de juniori, Vlad Mihalache avea de mic un caracter de luptător. Inclusiv când spărgea ouăle de Paște era de neînvins, pentru că apela la un truc.

„Mie cel mai mult îmi plăcea să sparg ouă cu ouă false. Mai păcăleam, cu un ou de lemn, rupeam tot. Eram destul de competitivi” – Vlad Mihalache, înotător.

Și ea campioană la FOTE, Diana Stiger abia aștepta să vină de la slujba de Înviere când era mai mică, pentru că găsea patul plin de dulciuri.

„Când venea Iepurașul seara, după înviere și găseam cadouri pe pat, era un sentiment foarte plăcut” – Diana Stiger, înotătoare.

sursa foto: Sportsnet.ro

Medaliat cu bronz la Campionatul European de seniori în bazin scurt, Andrei Ungur ține minte o întâmplare de Paște ceva mai specială și care, din fericire, s-a încheiat cu bine.

„Nu știu dacă e chiar frumoasă, dar o amintire chiar interesantă. Eram destul de mic, nu știu dacă aveam vreo 7-8 ani, poate și mai mic, și stăteam după mami să se machieze să mergem la prieteni de familie. Și frățiorul cu tata s-au gândit să mă împingă pe mine din stânga în dreapta. Și s-a gândit să-mi pună și o piedică la un moment dat cu piciorul. Și gata, am dat cu capul, l-am spart, m-am uitat, sânge. Am început să plâng, mi-a pus un plasture, hai să mergem că avem de mers” – Andrei Ungur, înotător.

Născută și crescută în SUA, acolo unde erau stabiliți părinții ei, Rebecca Diaconescu, medaliată a Europenelor de junioare, face Paștele de două ori în acest an. Mama ei, fosta campioană europeană la înot Lorena Diaconescu, gătește toate bunătățile de Paște în fiecare an. Cea mai frumoasă amintire o are de anul trecut, când Paștele a căzut chiar de ziua ei de naștere, când a împlinit 17 ani.

„În America deja a fost Paștele pentru oamenii de acolo, și am fost în cantonament, am făcut acolo Easter Egg Hunt se cheamă. O să mergem la biserică și cam atâta de Paște. Mama face de Paște mâncăruri acolo și dacă mai vin bunicile. Anul trecut a fost Paștele de ziua mea. Eu m-am dus la 12 noaptea la biserică și era și ziua mea. A fost frumos” – Rebecca Diaconescu, înotătoare.

Și triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran au amintiri plăcute din perioada copilăriei.

„Cel mai mult îmi plăcea că făceam concurs cu ciocnitul ouălor, iar eu sunt foarte competitiv, încercam să-i păcălesc cu ou de lemn” – Carol Popa, component al lotului național de triatlon.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef. ”Pur și simplu strălucești”
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef....