Compania Carmistin, considerată cea mai puternică firmă românească din industria cărnii în funcție de cifra de afaceri, a lansat recent o amplă campanie de donații de alimente. Mai mult, proiectul va fi derulat anual în luna august.
Carmistin derulează, începând din acest an, în luna august, o amplă campanie de donații alimente, ca parte a eforturilor organizației de a se implica în inițiative de susținere a comunităților locale. Acțiunile se desfășoară la nivel național și constau în donații de pachete cu alimente din portofoliul propriu, brand La Provincia, către spitale, centre sociale, cămine de bătrâni, precum și către familii nevoiașe, donațiile de ouăle BIO marcând primă etapă a campaniei.
Astfel, 45.000 ouă BIO La Provincia au fost distribuite, în condiții de maximă siguranță și igienă alimentară, în satele Scoarța, Turburea, Săcelu, Alimpești, Prigoria, Polovragi și Țănțăreni, județul Gorj.
Alte 10.000 ouă BIO La Provincia au fost donate de Carmistin către mai multe cantine sociale, centre de zi și rezidențiale din Capitală, precum Cantinele Sf. Ana, Sf. Maria și Sf. Filofteea, Căminul de Bătrâni de la Mănăstirea Pasărea și cel aparținând Parohiei Precupeții Vechi, precum și în Centrul de Zi pentru Copii “Sfânta Mc. Sofia”. Peste 2.000 ouă BIO au ajuns, de asemenea, în județul Bacău, prin Asociația Patmos Onești.
“Prin inițierea campaniei de donații alimente, ne dorim să contribuim la cultivarea binelui comun în societate, într-un un exemplu de solidaritate cu comunitățile locale în care activăm și nu numai. Campania noastră continuă toată luna august și vizează în mod special instituții și centre care se îngrijesc de copii, dar și de adulții și bătrânii care au nevoie de sprijinul nostru.”, a declarat Andra Paraschiv, reprezentantul Grupului Carmistin.
Compania s-a alăturat, totodată, și inițiativei guvernamentale, ”Dăruiește românește”, donând peste 10.500 ouă BIO în spitalele din judeţul Teleorman, dar și în câteva centre sociale şi pentru persoane vârstnice din comunele Talpa şi Saelele. Această acțiune face parte dintr-un amplu program de susținere a sectorului agroalimentar din țara noastră, în scopul restabilirii unei mai puternice legături între producătorul și consumatorul român de hrană, prin promovarea de alimente sănătoase, de înaltă calitate.
Carmistin se situează între primii producători români de alimente. Grupul cuprinde peste 20 companii active în sectorul creșterii animalelor (pui, porc, bovine), producția de ouă BIO și producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 3.000 ha reprezentând agricultură BIO.
Obiectivul companiei este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România, prin definitivarea unui sistem integrat pe tot lanțul de producție hrană, cu o preocupare permanentă pentru bunăstarea animalelor și cu respect față de natură și mediu. Carmistin și-a propus, totodată, să devină compania din România cu cea mai redusă amprentă de carbon per kg de carne produsă.
Un top al Ziarului Financiar întocmit în funcție de cifra de afaceri raportată în anii 2021 și 2022 plasează compania Carmistin, fondată în Mizil, pe al doilea loc, după Smithfield, compania cu capital majoritar din China, care achiziționat recent producătorul Elit.
Astfel, Carmistin a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 1,19 miliarde de lei, în creștere cu 44% față de anul anterior.
Iustin Paraschiv a fondat Carmistin în anul 2000, în baza experienței acumulate în cadrul companiei producătoare de mezeluri Ana și Cornel, afacere deținută de familia sa, potrivit informațiilor postate pe site-ul companiei.