Ana Aslan, renumitul medic care a inventat un medicament menit să întârzie procesul de îmbătrânire, Gerovital H3, devenit cunoscut în toată lumea, a trăit 91 de ani. Menajera ei, femeia care îi știa toate tabieturile și toate nevoile, a dezvăluit la puțin timp după dispariția renumitului medic că longevitatea domniei sale a fost rezultatul unor alegeri conștiente și extrem de sănătoase pe care le-a luat în viața ei. Ce dietă respecta cu sfințenie.
Aceasta era foarte atentă la siluetă și la programul de masă, care îi era un adevărat ritual pe care-l respecta cu sfințenie în fiecare zi.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Alexandru Rafila explică exact care sunt diferențele dintre viroză și gripă. Când este indicat să luăm antibiotic
„Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: Dă-mi o bomboană! Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata. Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură. Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar daca era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respectă acest ritual”, povestea Ioana Preda, menajera distinsei Ana Aslan.
Ana Aslan obișnuia să mănânce sănătos, la ore fixe, avea grijă să facă mișcare și renunțase aproape de tot la carnea de porc. Conform menajerei sale, medicul avea un clsament clar al tipurilor de carne pe care să le consume și le transmitea acest lucru și pacienților ei. Pe primul loc era carnea de vită, apoi peștele, carne de pasăre, miel sau oaie și abia apoi carne de porc, pe care nu o recomanda.
Ana Aslan recomanda, în schimb, consumul de ficat, limbă și în general carne de la alimentele a căror hrană este mai curată. Medicul prefera să consume carnea rasol sau la cuptor, indiferent de tipul acesteia.
Ana Aslan a murit în mai 1988, la vârsta de 91 de ani.