NEWS

Anunțul momentului privind armata obligatorie în România! Nicolae Ciucă a explicat: „Nu avem pregătită infrastructura necesară”

Anunțul momentului privind armata obligatorie în România Nicolae Ciucă a explicat Nu avem pregătită infrastructura necesară
Sursa foto: Gandul

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a explicat, într-un interviu la Digi 24 că pentru cel puțin încă doi ani România nu va introduce armata obligatorie, iar motivul ar fi acela că nu avem pregătirea necesară și că s-au dus vremurile în care oamenii erau aduși cu „arcanul” la armată. Fostul premier a atras atenția că răspunde în calitate de militar în rezervă.

Anunțul momentului privind armata obligatorie în România! Nicolae Ciucă a explicat: „Nu avem pregătită infrastructura necesară”

Președintele PNL Nicolae Ciucă a spus joi seara, la Digi24, că în următorii doi ani România nu va putea introduce armata obligatorie pentru că nu are infrastructra pregătită pentru acest lucru.

„Armata obligatorie. Acum nu-l întrebați pe politicianul Nicolae Ciucă ci pe militarul în rezervă. Nu avem pregătită infrastructura necesară ca în următorii doi ani să putem să trecem la o astfel de decizie”, a explicat liberalul.

„Ca să avem din noua armata obligatorie, trebuie infrastructură absolut foarte bine pregătită, pentru că nu poți să aduci oameni cu arcanul la armată, s-au dus vremurile alea pe de o parte, de cealaltă parte nu poți să-i aduci și să nu te îngrijești de ceea ce înseamnă armata anului două mii douăzeci și cât o fi la vremea respectivă”, a mai punctat președintele Senatului.

Devine sau nu armata obligatorie în România. Ministrul Apărării a explicat:
sursa foto: MApN

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a clarificat această controversă la început de martie

Într-un interviu televizat, duminică, 10 martie, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a reiterat faptul că reintroducerea serviciului militar obligatoriu în România nu este o opțiune luată în calcul. Conform ministrului, în prezent, în România este în vigoare un program de voluntariat. El este destinat celor interesați să obțină pregătire militară la cerere. Acest program presupune o perioadă de patru luni de antrenament. În plus, participanții sunt recompensați cu echivalentul a trei salarii brute pe economie pentru această perioadă.

 „V-am spus și repet nu se pune această problemă. Armata nu este obligatorie și după cum știți există un proiect referitor la serviciul militarilor voluntari în termen care va reglementa și posibilitatea celor care doresc să aibă o pregătire militară din diferite motive.

E vorba de o perioadă care să fie de până la patru luni, să cuprindă oameni cu vârsta între 18 și 35 de ani, pe perioada în care vor face această pregătire vor avea o indemnizație, li se asigură elementele care țin de cazare, de hrană, de echipare, iar la sfârșitul acestei perioade o să primească un cuantum de trei salarii brute medii pe economie”, a explicat Angel Tîlvăr.

Ministrul a fost întrebat dacă există discuții la nivelul șefilor de armată din alte țări despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

„Eu am spus acest lucru înaintea anului electoral, încă de când am preluat mandatul am spus că în perioada asta această problemă nu se pune, punct”, a adăugat el, pentru Digi24.

După ce generalul Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, a propus introducerea unui serviciu militar voluntar, dezbaterea cu privire la stagiul militar a fost reactivată. Propunerea constă în crearea unei oportunități pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care sunt interesați să își dedice timpul în slujba armatei. El a evidențiat importanța găsirii instrumentelor necesare pentru a asigura că avem o populație pregătită din punct de vedere militar.

 „Este un moment T zero, în care toate naţiunile europene trebuie să se gândească la pregătirea populaţiei şi nu vreau să dau un mesaj alarmist, dar este o realitate în care trăim”, a declarat acesta.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Armată obligatorie în țara europeană unde trăiesc mulți români! Legea a fost înaintată de adjunctul șefului de guvern
Armată obligatorie în țara europeană unde trăiesc mulți români! Legea a fost înaintată de adjunctul...
Afacerea cu care un român a dat lovitura! Ideea genială prin care ajunge să câștige și 200 de lei în doar câteva minute
Afacerea cu care un român a dat lovitura! Ideea genială prin care ajunge să câștige...
Iohannis a discutat la telefon cu Zelenski. România îmbrăţişează soluţia de pace propusă de Ucraina
Iohannis a discutat la telefon cu Zelenski. România îmbrăţişează soluţia de pace propusă de Ucraina
Anamaria Prodan a făcut marele anunţ chiar de faţă cu Ronald Gavril. Cum vor reacţiona Caciuc şi Reghecampf
Anamaria Prodan a făcut marele anunţ chiar de faţă cu Ronald Gavril. Cum vor reacţiona...
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va aduce aminte de copilărie
Ce să pui în dulceața de căpșuni ca să-i dai un gust divin. Îți va...
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Ce se va întâmpla cu toate creditele clienţilor
Sfârşit de linie: După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează...
Care este noul domeniu pe care roboţii pun stăpânire. În urmă cu zece ani, nimeni nu ar fi zis că este posibil să fie atins de aceştia
Care este noul domeniu pe care roboţii pun stăpânire. În urmă cu zece ani, nimeni...
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Gara din România prin care a trecut “trenul morții”. Acum a devenit monument istoric
Gabriela Firea, în ipostaze BOMBĂ! 100% nu o recunoști când dansează seducător
Gabriela Firea, în ipostaze BOMBĂ! 100% nu o recunoști când dansează seducător
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
Reguli noi la bloc. Semnătura care devine obligatorie
Reguli noi la bloc. Semnătura care devine obligatorie
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep Erdogan
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Decizia a fost semnată de preşedintele Recep...
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de angajaţi sunt concediaţi
Lovitură de teatru: Dezvoltatorul de jocuri Gameloft închide studioul din Cluj. Toţi cei 136 de...
Premier în Cehia, fermier în România. Povestea omului care după ce a condus o ţară europeană a venit în ţara noastră şi a preluat o companie agricolă românească
Premier în Cehia, fermier în România. Povestea omului care după ce a condus o ţară...
O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara
O nouă fabrică în România. Se vor face angajări din toată țara
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ
WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea...