Unii dintre pensionarii români primesc în luna august cu 250 de lei în plus la venitul pe care îl au.
Pe lângă sumele pe care le încasează de obicei, unii pensionari din România primesc în luna august cu 250 de lei în plus. Este vorba despre a patra tranșă de bani pentru alimente și mese calde oferite cu ajutorul programului „Sprijin pentru România”.
În luna august, pensionarii vor primi banii în funcție de modul în care ei aleg să fie livrați banii. Prin urmare, seniorii care au ales să primească banii prin Poșta Română vor trebui să aștepte sumele de bani începând cu data de 1 până pe 15, la domiciliul lor.
În cazul în care nu sunt găsiți la domiciliu, pensiile pot fi ridicate de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective, notează bugetul.ro.
Pensionarii care au ales să primească bani în cont curent sau pe card vor aștepta până pe data de 12 august, cel târziu 13, având în vedere minivacanța bugetarilor, deoarece zilele de 14 și 15 sunt zile nelucrătoare.
Pe lângă pensiile cuvenite din luna august 2023, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și cei care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei vor primi suma de 250 de lei, bani care pot fi cheltuiți pentru a cumpăra alimente sau mese calde.
Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România”, în șase tranșe egale, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Până în momentul de față, cardurile au fost încărcate deja cu trei tranșe.
Prin urmare, românii defavorizați mai au de încasat încă 750 de lei în alte trei tranșe, toate acestea până la sfârșitul anului.
Fiecare voucher are valabilitatea de un an și poate fi folosit o singură dată de beneficiar.
„Bugetul măsurii temporare Sprijin pentru România, acordată prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic, pentru perioada 1 iunie 2022-31 decembrie 2023, se stabilește la suma de 6.281.200 mii lei cu sursă de finanțare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și din fonduri europene nerambursabile, în conformitate cu regulile de eligibilitate și normele comunitare și naționale aplicabile Programului operațional Incluziune și demnitate socială și Programului operațional Ajutorarea persoanelor dezavantajate, prin unitatea de implementare din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de beneficiar de fonduri europene nerambursabile”, se arată în textul de lege.