BUSINESS

Apple a lansat iOS 17. Funcționalități noi pentru utilizatorii din România

Apple a lansat iOS 17. Funcționalități noi pentru utilizatorii din România
SURSĂ FOTO: iDEVICE.RO

Apple lansează în această seară noua versiune iOS 17 care vine cu funcționalități noi pentru utilizatorii din România. Așadar, de astăzi, noul sistem de operare va fi disponibil pe toate smartphone-urile Apple compatibile, iPhone XS şi toate modelele care i-au urmat, după ce mai multe luni a fost în stadiu de teste.

Apple a lansat iOS 17. Cu ce noutăți vine pentru utilizatorii din România?

Reprezentanții Apple nu anunță, în mod special, noutăți care să revoluționeze obiceiul de consum al iubitorilor de iPhone, însă promit că noua versiune iOS 17 vine cu un număr important de funcționalități care vor fi disponibile după instalare.

Funcția de Standby prezintă un nou mod de vizualizare, care devine activ chiar și atunci când telefonul este conectat la priză. Astfel, utilizatorilor le vor fi afișate informații diverse, de la oră, la condiţiile meteo, dar şi widget-uri.

În continuare, aflăm că widget-urile devin interactive pe ecranul principal din iOS 17. Practic, utilizatorii vor putea interacţiona cu informaţiile respective, vor putea bifa sarcinile din widget-ul aplicaţiei Reminders.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE: Amazon, Meta, Apple, Google şi alţi doi giganţi tehnologici desemnați de UE drept ”gardieni”. Se pregătește o nouă lege a pieţei digitale în Europa

La capitolul noutăți, noua variantă iOS 17 aduce funcția Contact Posters care le va permite utilizatorilor să-şi creeze profiluri personalizate cu imagini şi text, care să fie afişate persoanei apelate, desigur, celor care utilizează, la rândul lor, iPhone.

CITEȘTE ȘI DESPRE: Lansare iPhone 15. Cum arată noul smartphone de la Apple | FOTO&VIDEO

„Funcția care mi-a luat ochii cel mai tare când vine vorba de iOS 17 este redesign-ul implementat de Apple întregului sistem de contacte. Pe lângă faptul că poți pune poză contactului, lucru posibil și în trecut, acum poți modifica font-ul, culorile și poți adăuga inclusiv Memoji-uri în loc de fotografii. Partea cea mai mișto este că aceste Contact Posters, așa cum le numește Apple, vor fi vizibile și atunci când te sună cineva pe WhatsApp sau pe orice altă aplicație terță.”, conform zonait.ro.

Pentru utilizatorii din ţara noastră, cea mai importantă noutate vine din faptul că tastatura din iOS 17 are, în sfârşit, suport complet pentru limba română. Asta înseamnă că scrierea în limba română beneficiază de completare automată a cuvintelor şi frazelor, alături de suportul pentru swipe (tastarea cuvintelor fără ridicarea degetului de pe tastatură).

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele