WORLD

Avertismentul lui Vladimir Putin: Membrii NATO din Europa se joacă cu focul! Să nu lase Ucraina să-și folosească rachetele pentru a lovi Rusia

Avertismentul lui Vladimir Putin Membrii NATO din Europa se joacă cu focul Să nu lase Ucraina să-și folosească rachetele pentru a lovi Rusia
sursa foto: Revista 22

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat marți Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să folosească armele occidentale pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei, ceea ce, în opinia sa, ar putea declanșa un conflict global, arată Reuters.

După mai bine de doi ani de la declanșarea celui mai sângeros război terestru din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, Vladimir Putin a vorbit tot mai des despre riscul unui conflict global mult mai amplu, în timp ce Occidentul se gândește ce să facă în legătură cu avansarea trupelor rusești în Ucraina.

Avertismentul lui Vladimir Putin: Membrii NATO din Europa se joacă cu focul!

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru The Economist că membrii alianței ar trebui să lase Ucraina să lovească adânc în Rusia cu arme occidentale, un punct de vedere susținut de unii membri NATO, dar nu și de Statele Unite.

„Escaladarea constantă poate duce la consecințe grave”, a declarat Putin reporterilor la Tașkent.

„Dacă aceste consecințe grave apar în Europa, cum se vor comporta Statele Unite, ținând cont de paritatea noastră în domeniul armelor strategice?”.

„Este greu de spus – vor ei un conflict global?”

Putin a spus că loviturile ucrainene asupra Rusiei cu arme cu rază lungă de acțiune ar avea nevoie de ajutorul occidental prin satelit, de informații și de ajutor militar – deci Occidentul ar fi direct implicat. El a spus că trimiterea de trupe franceze în Ucraina ar fi un pas spre un conflict global, scrie Reuters.

Să nu lase Ucraina să-și folosească rachetele pentru a lovi Rusia

Vorbind despre membrii NATO din Europa, Putin a spus că țările mici de acolo „ar trebui să fie conștiente cu ce se joacă”, deoarece au suprafețe mici de teren și populații foarte dense.

„Acesta este un factor de care ar trebui să țină cont înainte de a vorbi despre atacuri în adâncimea teritoriului rusesc”, a spus Putin.

Invazia Rusiei în Ucraina în 2022 a declanșat cea mai gravă prăbușire a relațiilor cu Occidentul din ultimii 60 de ani, iar criza escaladează în ceea ce diplomații spun că este cea mai periculoasă fază a sa de până acum.

Invazia a provocat moartea a zeci de mii de civili ucraineni, a determinat milioane de oameni să fugă în străinătate și a redus la ruine cartiere și orașe întregi. Rusia, care controlează 18% din Ucraina, avansează și a deschis un nou front în regiunea Harkov, declanșând o dezbatere în Occident cu privire la ceea ce mai poate face după ce a oferit Kievului sute de miliarde de dolari în ajutoare, arme și informații.

Liderii occidentali și Ucraina au minimalizat avertismentele Rusiei cu privire la riscul unui război mai amplu care să implice Rusia, cea mai mare putere nucleară din lume, și NATO, cea mai puternică alianță militară din lume, condusă de Statele Unite.

Ucraina vrea să poată lovi în spatele liniilor rusești

Ucraina spune că ar trebui să poată lovi în spatele liniilor rusești, inclusiv împotriva teritoriului suveran rusesc, pentru a riposta. Dar oficialii ruși spun că răbdarea Moscovei se epuizează după repetatele atacuri ucrainene împotriva orașelor rusești, a rafinăriilor de petrol și, în ultimele zile, chiar împotriva unor elemente ale sistemului său de avertizare timpurie nucleară.

Întrebat de televiziunea de stat rusă despre legitimitatea președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy, Putin a declarat că singura autoritate legitimă din Ucraina este acum parlamentul și că șeful acestuia ar trebui să primească puterea. Zelenski nu s-a confruntat cu alegeri, în ciuda expirării mandatului său din cauza legii marțiale care a fost impusă după invazie.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor adormiţi
Moşii de vară 2024. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor pentru sufletele celor...
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate locuri din lume, este bogată în aur și i se mai spune “Inima moartă a Africii”
Țara care are același steag ca al României. Se află într-unul din cele mai izolate...
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine, are cel mai curat aer, iar turiștii se bat pe rezervări
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Se află la cea mai mare altitudine,...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta de mâncare și de dulce pe parcursul zilei. Foarte mulți români le au în bucătărie
Ce ingrediente să pui în cafeaua pe care o bei dimineața pentru a-ți reduce pofta...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o respectă
Lege nouă pentru românii de la blocuri. Fac 5 ani de ÎNCHISOARE dacă nu o...
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
S-a pus LIMITĂ la BANI. Guvernul a dat ordinul final vineri, 21 iunie
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Capcanele din piața imobiliară. La ce ar trebui să fie atenți cumpărătorii
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Coreea de Sud a tras focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Jador și-a mărit tariful pe măsura celebrității. Cât costă să-l aduci la nuntă pe celebrul manelist
Jador și-a mărit tariful pe măsura celebrității. Cât costă să-l aduci la nuntă pe celebrul...
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Apar noi bani în România! BNR lansează moneda chiar marți!
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL