NEWS

Avertizare meteo: Vreme foarte rece, vânt și ploi în următoarele 3 zile. La munte va ninge

Avertizare meteo Vreme foarte rece vânt și ploi în următoarele 3 zile. La munte va ninge

Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea pentru acest final de săptămână.Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă a anului, iar la munte va ninge.

România va fi, în următoarele 3 zile, sub o informare meteo de frig, precipitații moderate cantitativ, vânt și ninsori în zonele montane.

Alerta a intrat în vigoare astăzi, 8 octombrie, și va fi valabilă până luni.

În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie). Iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest.

La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp.
     Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.