NEWS

Banii de pensii vin mai devreme! Cea mai bună veste din România. Marius Budăi a confirmat

Banii de pensii vin mai devreme Cea mai bună veste din România. Marius Budăi a confirmat

Banii de pensii vin mai devreme! Cea mai bună veste din România pentru milioane de oameni înainte de Crăciun și sărbatorile din decembrie. Marius Budăi, ministrul Muncii, a confirmat oficial informația.

Banii de pensii vin mai devreme! Cea mai bună veste din România. Marius Budăi a confirmat

Veşti bune despre pensii în România. Guvernanții au decis ca veniturile pensionarilor să fie virate mai devreme în decembrie. Astfel, autorităţile vor să permită unei categorii de oameni vulnerabili să aibă timp să-şi facă pregătirile pentru masa de Crăciun şi să nu se înghesuie la cumpărături chiar înainte de Ajun, când totul se scumpește, scrie România TV.

Mii de pensionari îşi vor primi pensiile aferente lunii decembrie începând de vineri, 2 decembrie, chiar dacă angajaţii statului sunt în minivacanţa de 1 Decembrie. Recent, ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţa zilele trecute că a avut discuţii cu şefii Poştei Române în sensul devansării plăţii pensiilor în decembrie astfel încât pensionarii să aibă bani înainte de Sărbători.

„Am avut o discuție cu directorul Poștei Române, pe 2 decembrie era punte și se putea să nu se plătească pensiile că e liber. Mulțumesc Poștei Române! Chiar dacă este zi liberă, pe 2 decembrie se vor încasa pensii”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Tot Marius Budăi a anunţat că analizează propunerea ca pensiile românilor să fie plătite în intervalul 1 – 15 ale lunii în viitor.

Cu cât se majorează pensiile de la 1 ianuarie 2023

În prezent, sunt peste 300.000 de pensionari români care se chinuie să trăiască cu mai puțin de 500 de lei. Două treimi din pensionari au pensii sub 2.000 de lei. 67% dintre pensionarii romani trăiesc din pensii sub 2.000 de lei, după cum arată statistica pensiilor aflate în plată. Dintre aceștia, peste 300.000 au un venit sub 500 de lei pe lună, iar un milion de români trebuie să se descurce cu mai puțin de 1.000 de lei.

Lista pensiilor aflate în plată luna trecută arată că 1,9 milioane de români au pensii între 1.000 și 2.000 de lei. Un milion de oameni au între 2.000 și 3.000 de lei. Pensii mari, între 3.000 și 4.000 de lei, au doar 300 de mii de români, în timp ce între 4.000 și 5.000 de lei au 100 de mii dintre ei.  Venituri peste această sumă au doar 90 de mii de români.

De la 1 ianuarie 2023, valoarea punctului de pensie se majorează la 1.785 lei, de la 1.586 lei.

„De la 1 ianuarie veniturile a 3,27 milioane pensionari, reprezentând 70% din total pensionarilor din România, ale căror pensii sunt mai mici de 2.000 lei cresc cu procente cuprinse între 22% şi 45%. Prin modelul propus de PSD, fiecare categorie socială va fi sprijinită, în mod diferit, cu accent pe românii cu venituri mici care sunt cei mai afectaţi de creşterea preţurilor!”, explica PSD.

Schema decisă de Guvern pentru majorarea pensiilor a produs nemulţumiri serioase în rândul unor categorii de pensionari. Vorbim de românii cu pensii mici, cei care câştigă 1.000 lei vor primi în plus, de la 1 ianuarie, 125 lei după majorarea cu 12.5% decisă de coaliţia de guvernare. Un calcul simplu arată că un român cu pensia minimă trebuie să se descurce cu 37 de lei pe zi.