NEWS

Banii intră pe card din 20 februarie pentru milioane de familii din România. Cum primești 700 de lei gratis de la stat

Banii intră pe card din 20 februarie pentru milioane de familii din România. Cum primești 700 de lei gratis de la stat
sursa: mediaflux.ro

Vești bune la nivel național, după ce recent s-a aflat că banii intră pe card din 20 februarie pentru milioane de familii din România. Vezi mai jos cum primești 700 de lei gratis de la stat prin voucherele la energie și când se vor putea face primele plăți cu aceste carduri.

Banii intră pe card din 20 februarie pentru milioane de familii din România

Distribuirea cardurilor de energie va începe din 1 februarie, iar primele plăţi aferente ajutorului de încălzire se vor putea face din 20 februarie, a anunțat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat, miercuri, că primele plăți cu carduri pentru energie vor putea fi făcute din 20 februarie. De la 1 februarie, începe distribuirea cardurilor.

„Aşa cum am promis, începând cu data de 1 februarie va putea avea loc distribuirea cardurilor de energie, iar cu data de 20 februarie se vor putea face primele plăţi aferente ajutorului de încălzire, cu cele trei documente pe care le ştim deja: cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare pentru plata şi datoria pe care beneficiarii noştri o au la furnizorul de energie”, a explicat ministrul.

Cum primești 700 de lei gratis de la stat

Ministrul a explicat că de la începutul lunii viitoare cardurile vor fi distribuite prin Poșta Română celor 2.8 milioane de familii care vor beneficia de acest ajutor provenit din fonduri europene. Astfel, cu cei 700 de lei, destinați românilor care au venituri mai mici de 2.000 de lei pe lună, se vor putea achita facturi destinate încălzirii locuințelor prin orice mijloc.

„În zilele următoare cardurile de energie se distribuie către direcţiile teritoriale ale Poştei Române, aşa încât procesul sperăm să decurgă în condiţii normale şi termenul de 20 februarie să fie cel de la care beneficiarii, cu ajutorul respectiv pot efectua plăţi. Sunt patru milioane de beneficiari.

S-ar putea ca, după verificările pe care le facem, după cum se cunoaşte, atât pentru cei care locuiesc împreună la aceeaşi adresă, care sunt fără nomenclator stradal sau cu nomenclator stradal şi nu şi-au creat în cartea de identitate domiciliul sau cei care, prin interogarea bazelor de date ale ANAF, şi depăşesc venitul de 2.000 de lei, e posibil ca, în anumite situaţii, să trebuiască să-i excludem de pe lista de beneficiari. Încercăm ca, până pe data de 15 februarie, să virăm banii la Poşta Română”, a mai afirmat Marcel Boloş.