LIFESTYLE

Băutura făcută în casă, benefică pentru bolile sezonului rece

Băutura făcută în casă benefică pentru bolile sezonului rece

Sunt o mulțime de alimente pe care trebuie să le consumăm, mai ales în sezonul rece. Sunt benefice pentru a ne proteja de bolile acestui sezon, dar și pentru a ne reda energia de care avem nevoie.

Acestea ajută la creșterea imunității fiecăruia dintre noi. Din cauza programului foarte încărcat, de multe ori nu avem grijă cu privire la ce anume consumăm.

Vremea rece a iernii aduce multe modificări în viața unei persoane, de la schimbarea garderobei, până la modificări ale organismului. Corpul experimentează schimbări ale metabolismului și ale nivelurilor de energie, alimentația jucând un rol important pentru acestea.

Cu cât aceasta este mai sănătoasă, cu atât organismul nostru devine mai puternic. De aceea e foarte bine să combinăm diferite fructe și legume, chiar transformându-le într-o băutură inimaginabil de gustoasă.

Așadar, există o una miraculoasă care te încarcă cu energie pe loc și îți întărește și sistemul imunitar.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1/3 cană cu apă
  • o lingură ghimbir ras
  • un măr
  • o portocală
  • 1/3 ceașcă mango tăiat în cubulețe

Acestea se pun într-un blender și se amestecă foarte bine. Băutura poate fi consumată imediat, mai ales pe stomacul gol.

Legumele sunt bogate în substanțe nutritive importante. Morcovul conține vitaminele A și C. Iarna este sezonul cel mai potrivit pentru a consuma citrice proaspete. De asemenea, citricele conțin și folați, cu rol important în protecția inimii.

Mango reglează nivelul de glucoză din sânge. O dietă ce presupune consumul de mango ajută la prevenirea oboselii.

Merele sunt foarte benefice pentru sănătate, iar consumul lor a fost corelat cu un risc mai scăzut de a dezvolta o serie de boli grave, inclusiv diabetul și cancerul.

Ghimbirul te poate ajuta să nu iei în greutate. Este ideal de consumat pentru a trata infecții respiratorii, tuse, dar și dureri musculare.

 

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele