LIFESTYLE

Beneficii ceapă roșie. Ajută la întărirea sistemului imunitar

Beneficii ceapă roșie. Ajută la întărirea sistemului imunitar
www.doc.ro

Sunt foarte multe beneficii pentru ceapă roșie. Ea ajută la întărirea sistemului imunitar, mai ales în sezonul rece în care ne aflăm acum. 

Ceapa roșie are un conținut ridicat în antioxidanți. Este mult mai bună din acest punct de vedere decât ceapa galbenă și ceapa verde. Și coaja este destul de recomandată pentru consum în diverse forme, pentru că aduce multe beneficii organismului. Are în compoziție mangan, calciu, cupru, magneziu, fier, zinc, fosfor, potasiu, vitamina K, B5, B6 etc.

Beneficii ceapă roșie

Ajută la întărirea sistemului imunitar

Oferă protecție organismului în fața virușilor și răcelilor în anotimpul rece, mai ales.

Are efect diuretic

Ceapa împiedică retenția de apă din organism. De asemenea, ajută la eliminarea infecției din pelvis.

Stimulează transpirația

Este recomandă pentru reducere febrei. De asemenea, tusea poate fi stopată cu ajutorul sucului de ceapă combinat cu miere de albină. Este foarte bună și pentru simptomele de răceală precum dureri de cap, dureri în gât, nas înfundat. Tăiați o ceapă în patru și lăsați în camera în care stați. Dimineață veți vedea rezultatele.

Previne îmbătrânirea prematură

Dacă este consumată zilnic are efecte bune pentru combaterea diferite afecțiuni cardiovasculare și a îmbătrânirii. Se datorează neutralizării radicalilor liberi de substanțe antioxidante din ceapă.

Are un conținut mare de fier

Ei bine, este un bun aliat în cazul anemiilor. În același timp, am putea spune că este un bun antiinflamator și antiseptic.

Ajută la curele de slăbire

Contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Persoanele care vor să dea kilograme jos sau să se mențină trebuie să consume ceapă în fiecare zi.

Contraindicații

Deși este foarte sănătoasă, ea trebuie consumată cu moderație. Altfel, persoanele care se confruntă cu sindrom de intestin iritabil pot avea un real disconfort. Simptomele pot apărea din cauza faptului alimentul nu a fost absorbit ușor de către intestin. Vorbim mai exact despre: crampe abdominale, gaze intestinale, greață, vărsături, balonare, arsuri.

Trebuie să o păstrați la un loc răcoros și uscat, foarte bine aerisit. Dacă nu este păstrată într-un loc optim, pulpa se poate strica destul de repede sau poate avea urme de mucegai.

Cum tai ceapa fără lacrimi

Ține apă în gură sau puțină pâine

Pâinea va aduna toți vaporii eliberați de ceapă și îi va împiedica să ajungă la ochii tăi. Nu mânca pâinea apoi, pentru că va avea gust de ceapă, așa că ar fi mai bine să o arunci. La fel putem spune că se întâmplă și cu apa.

Stoarce o lămâie pe fundul de lemn

Acidul citric din lămâie neutralizează enzimele iritante. Durează extrem de puțin timp să faci asta, iar efectul este garantat.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele