Beneficiile ceaiului verde nu sunt deloc puține. Mai mult, este una dintre cele mai consumate licori din întreaga lume.
Chiar dacă poate până acum acum nu ai băut ceai verde, sigur ai auzit despre el. Poate să înlocuiască cu succes apa plată. Ar un conținut caloric foarte mic.
Ajută sistemul imunitar și „curăță” organismul
Acesta elimină toate substanțele nocive care se regăsesc în organism, împiedicând efectul toxic al acestora, potrivit Doc. Ceaiul verde are în compoziție până la 40% antioxidanți, dar și multe alte substanțe active, vitamine și minerale: vitaminele A, B, E și C, fier, calciu, potasiu, fosfor, teină, proteine, aminoacizi și alcaloizi cu efect de stimulare nervoasă.
Conferă atenție și memorie de-a lungul timpului
Ceaiul verde conține și aminoacidul L-teanină, cu mari efecte antidepresive. Cei care îl vor consuma regulat, vor avea un risc mai scăzut de îmbătrânire prematură, demență, Parkinson și Alzheimer.
Omoară bacteriile, virusurile și ciupercile
În urma mai multor studii s-a demonstrat că au avut loc efecte pozitive în ceea ce constau afecțiunile orale. Ceaiul verde ne poate apăra de carii, de tartru, de bacteriile dăunătoare care pot fi cauza unor infecții gingivale sau respirație urât mirositoare și chiar de cancerul oral.
Scade diabetul și riscul de boli cardiovasculare
Ceaiul verde ține sub control nivelul colesterolului total, LDL colesterolului și trigliceridelor. Curăță vasele de sânge, îmbunătățește circulația și oxigenarea acestuia. Toate aceste efecte scad simțitor riscul apariției unor boli de inimă.
Întârzie îmbătrânirea prematură pielii
Acest lucru se datorează antioxidanților din compoziția sa. Susține și regenerarea tegumentului, în cazul unor insolații sau arsuri solare. Consumați-l, mai ales acum, vara, cât e sezonul cald cu zeamă de lămâie și gheață.
Pe piață se găsește sub formă de pliculețe, vrac sau pudră. Foarte ușor de preparat este. De exemplu, dacă frunzele sunt mai mult timp lăsate la infuzat, vor da o aromă mai intensă.