LIFESTYLE

Beneficiile ciocolatei. Numeroasele motive pentru care s-o consumi

Beneficiile ciocolatei. Numeroasele motive pentru care s-o consumi

Chiar dacă îți vine greu să crezi, beneficiile ciocolatei sunt numeroase. Ea este desertul preferat atât de copii, cât și de adulți. 

Nu există persoană căreia să nu-i placă ciocolata, indiferent de care ar fi: amăruie, neagră, albă, aerată etc.

Beneficiile ciocolatei

  • Ciocolata neagră poate fi benefică pentru dinți. Nu produce carii.
  • Îmbunătățește starea de sănătate, stimulând hormonii fericirii. Ciocolata neagră conține substanțe care au efecte asupra serotoninei și dopaminei.
  • Ciocolata neagră este o sursă importantă de minerale și fibre. Astfel, oferă senzația de sațietate.
  • Ajută aparatul cardiovascular. Studiile au arătat ca la persoanele care au consumat ciocolată de câteva ori pe săptămână, riscul de a suferi de atac de cord s-a redus cu 37%, iar riscul de atac cerebral a scăzut cu 29%. De asemenea, s-a constatat ca polifenolii din ciocolata au un rol important în reglarea nivelului de colesterol din sânge, prin scăderea nivelului de colesterol „rău” (LDL) și creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL). În plus, la persoanele hipertensive, consumul de ciocolată are ca efect scăderea și reglarea tensiunii arteriale.
  • Îmbunătățește funcția cerebrală. Consumul de ciocolată are un efect pozitiv asupra creierului și a bunei sale funcționalități. Asta se datorează creșterii fluxului sanguin la nivelul acestui organ menționat, prin îmbunătățirea funcției cognitive.
  • Scade riscul de accident vascular. Conținutul de cacao are proprietăți anticoagulante.
  • Poate ameliora și simptomele sindromului premenstrual. În această perioadă, femeilor le crește considerabil pofta de dulce, din cauza deficitului de magneziu.
  • Antioxidanţii din ciocolată pot participa la combaterea şi distrugerea radicalilor liberi ce cresc considerabil riscul cancerigen.

Totuși, trebuie să consumăm responsabil și nu exces acest desert. Deși am văzut că are o mulțime de beneficii, tot ce este în plus nu e bine.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele