Ghimbirul este un aliment cu multe proprietăți și beneficii. Multe dintre ele sunt mai puțin cunoscute. Este folosit în fel și fel de moduri.
Beneficiile ghimbirului sunt multiple. El își are originile în pădurile tropicale din Asia de Sud. Este folosit de secole ca fiind unul dintre alimentele de bază.
Datorită proprietăților antibacteriene, poate reduce manifestările gripei sau ale răcelii. Poate contribui la diminuarea infecției din organism. El întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virusurilor sau bacteriilor.
Consumul de ceai protejează inima împotriva factorilor de risc precum hipertensiune arterială, colesterol mărit, dar și cheaguri de sânge.
Acesta poate reduce stările de greață, dar și disconfortul digestiv. Poate avea și efect revigorant asupra organismului.
Extractul de ghimbir este un ingredient prezent și în multe cosmetice cu efect antioxidant sau de hidratare. Mai este utilizat în tratamente împotriva căderii părului.
Mai este recomandat pentru reducerea inflamațiilor. Este indicat atunci când te confrunți cu febra musculară, dureri articulare, luxații, entorse etc. Mai este bun pentru ameliorarea durerilor menstruale, prin compresele necesare.
Rade două lingurițe de ghimbir. Pune apă clocotită peste și lasă la infuzat circa 15 minute. Totuși, nu ar trebui consumat de persoanele cu inflamații la nivelul plămânilor sau ale stomacului.
Acesta se prepară din 5 rădăcini de ghimbir rase cu miere. Amestecul se lasă la macerat pentru 15 zile înainte de a fi consumat. Ulterior se filtrează. Pentru a fi consumat se adaugă 2-3 linguri de sirop la o cană de apă.
Ghimbirul poate fi folosit în mai multe rețete. Începând de la supe până la salate, sucuri și prăjituri. Dă o aromă excepțională.
Atenție! Nu se folosește în exces!