LIFESTYLE

Beneficiile laptelui cu migdale. Are un conținut bogat în calciu

Beneficiile laptelui cu migdale. Are un conținut bogat în calciu
www.totuldespremame.ro

Beneficiile laptelui cu migdale sunt destul de multe și trebuie să le afle orice persoană. Reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale. De asemenea, poate fi făcut foarte simplu și rapid în casă. 

Textura laptelui este un cremoasă, foarte asemănătoare cu cea a laptelui de origine animală. Dacă vorbim despre gust, cu siguranță este unul bun, apreciat de majoritatea persoanelor. Se poate consuma simplu, cu faimoasa cafea sau să îl adăugați în diferite deserturi. Pe lângă lapte, se mai poate face și făină din migdale, fără dar și poate.

Beneficiile laptelui cu migdale

Are un conținut bogat în calciu

Datorită conținutului bogat în calciu, laptele de migdale contribuie la sănătatea sistemului osos. Astfel, poate preveni apariția osteoporozei sau a altor probleme.

Îți protejează pielea

Este bogat în vitamina E, având și proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Este ideal pentru sănătatea cardiovasculară și pentru sănătatea inimii. Să nu uităm de faptul că protejează foarte mult pielea.

Nu conține lactoză

Laptele de migdale este o alegere nemaipomenită pentru persoanele care se confruntă cu diverse alergii, intoleranță la lactoză sau alte restricții alimentare.

Te ajută să îți menții greutatea dorită

O cană de lapte de migdale nu are mai mult e 60 de calorii, comparativ cu cel de vacă, spre exemplu, care are în jur de 140 de calorii. Astfel, dacă îți dorești să mănânci sănătos, cu puține calorii, poți opta pentru laptele de migdale. Este perfect și pentru acele persoane care își doresc să dea jos kilograme nedorite.

Nu crește glicemia

Multe tipuri de lapte de migdale de pe piață au multe adaosuri de zahăr. Astfel, dacă îl faci în casă poți adăuga sau nu, după bunul plac. Așadar, glicemia nu va crește.

Cum se face laptele de migdale

Veți avea nevoie de:

  • o cană de migdale crude
  • zeama de la o jumătate de lămâie sau chiar o lămâie (depinde de gust)
  • trei căni de apă
  • o linguriță de sare

Pentru început veți pune migdalele într-un recipient și veți adăuga apă cât să le cuprindă. Pune sare și zeama de lămâie. Acoperă cu un prosop și lasă-le peste noapte acolo. Cu cât sunt mai bine hidratate, cu atât laptele va ieși mai bun și mai cremos. Ulterior, aruncă apa și scurge bine migdalele. Clătește-le sub un jet de apă foarte bine.

Adaugă migdalele într-un blender și pune cele trei căni de apă cu un praf de sare. Mixează foarte bine până când acestea s-au transformat în lichid. Trece tot acest amestec într-o sită foarte deasă. Lichidul rămas poate fi consumat ca atare. În cazul în care îți dorești să fie mai dulce, atunci poți pune miere de albine sau sirop de arțar. Mai dă-l o dată prin blender să se amestece toate aromele. Pulpa care ți-a rămas nu o arunca. Fă deserturi gustoase în care să o folosești.

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele