Beneficiile uimitoare ale borșului sunt destul de numeroase și merită să fie știute de fiecare dintre noi. De cele mai multe ori, în gastronomie este folosit pentru a acri ciorbele delicioase.
Borșul reprezintă o zeamă acră, care este preparată din tărâțe de grâu sau de secară. Multe persoane îl cumpără direct din magazine, însă trebuie să știți cât de ușor se face. Îl puteți pregăti acasă și să aveți ori de câte ori doriți. Mai mult decât atât, are multe beneficii pentru organism. Borșul este bogat în vitaminele B, C, D, H, minerale, aminoacizi, carbohidrați și enzime. Este un lichid obținut prin fermentarea cerealelor, mai ales a grâului, secarei sau chiar și a orzului.
Sursă de probiotice
Prin procesul de fermentare se dezvoltă bacterii probiotice, care sunt foarte importante pentru fiecare. Vorbim în special despre Lactobacillus și Bifidobacteriul. Aceste bacterii sunt importante și benefice pentru sănătatea tractului digestiv.
Este sărac în calorii
Datorită faptului că este un aliment sărac în calorii poate fi inclus în diete. Vă veți bucura din plin în același timp de gustul inconfundabil al său.
Beneficii pentru sănătatea digestivă
Ajută destul de mult la eliminarea disconfortului abdominal sau o diverselor problem digestive.
Măști de față
Iată că de multe ori, borșul este folosit și în frumusețe. Astfel că se pot face măști chiar acasă pe baza acestui aliment și sunt minunate mai ales pentru tenul uscat. Pe lângă acesta, mai avem nevoie și de alte ingrediente care oferă hidratare. Masca trebuie lăsată să acționeze în jur de 20 de minute.
Îmbunătățirea sistemului imunitar
Datorită conținutului bogat în vitamina C și substanțe antioxidante, borșul poate să îmbunătățească sistemul imunitar. Protejează organismul împotriva infecțiilor.
Veți avea nevoie de:
Într-un borcan puneți tărâțele, mălaiul și drojdia. Amestecați foarte bine și puneți un pic de apă caldă. Amestecați. Acoperiți vasul și lăsați în jur de 40 de minute. Spălați leușteanul și puneți-l și pe acesta. Completați cu apă caldă. Amestecați foarte bine totul. Mare atenție! Apa nu trebuie să fie fierbinte și nici rece, ci caldă pentru ca drojdia să poată să se activeze.
Acoperiți vasul și lăsați în loc cald pentru câteva zile. Bineînțeles, mai amestecați din când în când. Când este acru, așa cum vă doriți, strecurați și puneți-l în cămară. Mai puteți completa cu apă caldă. Asta înseamnă procesul de reumplere care trebuie făcut măcar de două ori. Huștele țineți în sticle la loc răcoros pentru a nu se strica. Dacă vă place, puteți să puneți și leuștean pentru un gust mai aparte, însă nu este obligatoriu. Folosiți la ciorbe, salate sau la orice altceva vă place și vreți. Se poate consuma și ca atare.