NEWS

Bilanțul primei zile la Untold: 56.000 de oameni au participat la concerte. Amenzi, droguri și 16 persoane pozitive la Covid

Bilanțul primei zile la Untold 56.000 de oameni au participat la concerte. Amenzi droguri și 16 persoane pozitive la Covid

Prima zi a festivalului UNTOLD a depășit așteptările cu privire la numărul de participanți. Peste 56.000 de oameni au trecut, în prima zi, pragul festivalului, plimbându-se la diferite scene pe care au avut loc concerte susține de aproximativ 50 de artiști.

În prima zi a festivalului Untold de la Cluj-Napoca, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile au constatat un număr de opt infracțiuni care vizează încălcări ale Legii privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și patru sancțiuni contravenționale aplicate la Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Amenzi pentru nepurtarea măștii și pentru consumul de droguri

În urma neregulilor constatate, polițiștii din Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au aplicat în total 38 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au constatat șase infracțiuni prevăzute de Legea privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și de Legea privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Au fost aplicate 27 de amenzi și 18 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situațiilor de urgență și a regulilor referitoare la fumat în locurile publice. Activitățile de verificare și control privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențele pe această linie.

16 persoane depistate pozitiv la Covid

În punctele și posturile medicale avansate 126 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecțiunilor au fost soluționate pe loc, doar în șase situații a fost cazul de a se transporta persoane la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Din toate cele peste 6600 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, acreditate UNTOLD, 16 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Toate acestea nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități. Abonamentele lor au fost anulate pentru ediția din acest an și au fost transferate pentru ediția de anul viitor a festivalului UNTOLD.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele