Bunele maniere la masă sunt esențiale în viața fiecărei persoane. Există câteva reguli pe care ar trebui să le respectăm cu strictețe.
Chiar dacă ne aflăm acasă, la cineva sau la restaurant, bunele maniere nu trebuie să ne lipsească din obiceiurile noastre. Ele reprezintă eticheta care ne definește ca persoană. De asemenea, poți face o impresie bună celor din jurul tău. Pur si simplu sunt reguli de bun simț și educație.
Încă de când sunt mici, copiii trebuie învățați cum trebuie să vorbească, cum trebuie să se comporte, dar și care sunt bunele maniere la masă.
Vă voi prezenta care sunt cele mai importante reguli care înglobează bunele maniere.
În momentul în care mâncați, aveți grijă la postura pe care o adoptați. Nu stați nicidecum cocoșați, cu mâinile întinse sau cu ambele coate pe masă. Puteți lăsa impresia că nu vă place mâncarea sau că v-ați plictisit.
Întotdeauna trebuie să stați cu spatele drept. Doar mâinile vor fi pe masă, nu și coatele.
Chiar dacă mâncarea dumneavoastră gata prima dată, nu începeți să mâncați singur. Așteptați până se aduce și ce au comandat restul prietenilor. Toată lumea de la masă trebuie servită.
Asta în cazul în care sunteți la cineva sau la restaurant. Dacă sunteți acasă, același lucru se respectă. Când se așază toată lumea, atunci puteți începe a degusta minunatele preparate.
Aceste gesturi denotă lipsa de bun simț. Orice ați avea de spus, o puteți face când terminați de mestecat. În plus există riscul de a vă îneca sau să stropiți cu mâncare pe cei din jurul dvs.
Unul dintre gesturile cele mai urâte și sfidătoare este să stați pe telefon. Dacă este într-adevăr o urgență, vă puteți cere scuze, vă retrageți de la masă pentru a purta discuția.
Nu mâncați cu mâna indiferent dacă sunteți cu familia acasă. Orice fel de mâncare se servește cu tacâmurile. Lingura și cuțitul sunt întotdeauna ținute în mâna dreaptă. De asemenea, folosiți ustensilele din exterior spre interior.
Furculița o vom trece în mâna dreaptă doar atunci când am terminat de tăiat ce aliment avem în farfurie. Dacă scăpăm vreun tacâm pe jos, nu-l mai utilizăm pe acela, ci cerem altul.
Așezați șervețelul în poală cum v-ați așezat. Dacă părăsiți masa temporar, puneți-l pe scaun. La sfârșit, îl împăturiți și îl așezați în stânga locului unde ați stat.
În ceea ce privește băutura, paharul cel mare de pe masă este pentru vin roșu, iar cel care este un pic mai mic, este pentru vin alb.
Atunci când mâncați supă sau ciorbă, bolul va sta doar pe masă. Nu îl ridicați pentru a lua ce a mai rămas. Serviți supa cu partea laterală a lingurii, fără a scoate zgomote. Pentru a lua ultimele linguri, înclinați puțin bolul spre dumneavoastră.