WORLD

Canada caută profesioniști în jocuri video în România

Canada caută profesioniști în jocuri video în România
Canada caută profesioniști în jocuri video în România

Companiile tech din Montréal s-au aliat pentru a crea Journées Québec Gaming & VFX, o iniţiativă unică pentru oportunităţile de recrutare la nivel mondial. Profesioniștii din România şi Balcani, interesaţi să se alăture sectoarelor de jocuri video și animație, își pot depune candidaturile până pe 12 noiembrie, după care, admișii, se pot muta la Montreal.

„Companiile tech din Montréal s-au aliat pentru a crea Journées Québec Gaming & VFX, o iniţiativă unică pentru oportunităţile de recrutare la nivel mondial. Profesioniştii din România şi Balcani  – interesaţi să se mute la Montréal pentru a se alătura sectoarelor în creştere rapidă de jocuri video, efecte vizuale şi animaţie –  îşi pot depune candidatura până pe 12 noiembrie 2021. Aceasta este o oportunitate de neratat pentru profesioniştii interesaţi de potenţialul unei noi vieţi în Montréal, incluzând aici un cost convenabil de trai, sisteme de sănătate şi educaţionale puternice şi un stil de viaţă avangardist”, anunţă iniţiativa.

Journées Québec Gaming & VFX este un eveniment organizat de Montréal International în colaborare cu Guvernul din Québec.

Peste o sută de oportunităţi de angajare sunt în prezent disponibile pentru jocuri video, VFX şi animaţie,oferta fiind pentru poziţii pentru niveluri medii, până la seniori, pentru programatori, artişti, regizori, asigurarea calităţii (QA), experienţa utilizatorului şi interfaţa pentru utilizatori (UX/UI), design-ul jocurilor, animaţie, compoziţia sunetului şi multe altele.

De asemenea, mai multe studiouri recrutează activ în cadrul evenimentului Journées Québec Gaming & VFX, printre care: WB Games Montréal, Cinesite, Framestore, Turbulent, Netease Games, Moment Factory, Dpt., Motive Studios (EA), Eidos Montréal, Square Enix Montréal, Beenox, MiHoYo, Ludia, Halodi Robotics, Norsfell, Tencent America şi AAStudios (Artifex Animation Studios Inc.).

Candidaţii interesaţi  pot aplica  pe website-ul talentmontreal.com până vineri, 12 noiembrie 2021, iar angajatorii vor selecta candidații și, în perioada 15-21 noiembrie vor organiza interviuri onliene. Majoritatea studiourilor îşi vor asista candidaţii câştigători în procesul de obţinere a permisului de muncă în Canada.

“Mai mult ca oricând, Montréal este locul unde trebuie să fii. Industriile tehnologice şi creative ale oraşului creează capodopere şi proiecte avangardiste. Montréal se clasează în mod constant printre primele hub-uri la nivel mondial şi pe primul loc în Canada pentru creativitatea digitală: este un loc în care carierele sunt menite să avanseze. Fie că sunteţi veterani din industrie care doriţi un mediu sănătos şi pozitiv pentru familiile voastre, fie un nou venit care caută un loc de muncă provocator la birou şi recompensator în viaţa socială, Montréal vi se potriveşte”, a declarat Stéphane Paquet, preşedinte şi CEO, Montréal International.

De-a lungul anilor, studiourile de animaţie şi efecte vizuale din Montréal au participat la nenumărate producţii, printre care The Rise of Skywalker, Stranger Things, Jurassic World, Blade Runner 2049, 1917 şi Tomb Raider. Personaje precum Ezio Auditore (Assassin’s Creed), Scooby Doo şi Batgirl au fost, de asemenea, dezvoltate cu ajutorul studiourilor din Montréal.

Creşterea exponenţială a industriei a fost subiectul unui studiu recent condus de KPMG, care a arătat că între 2009 şi 2019, ocuparea forţei de muncă în oraş a crescut în medie cu 8% în fiecare an pentru industria jocurilor video şi cu 28% pentru efectele vizuale.

Montréal International este o organizaţie non-profit finanţată de sectorul privat, Guvernele din Canada şi Québec, Comunitatea metropolitană din Montréal şi oraşul Montréal. Mandatul său este de a atrage şi reţine investiţii străine (companii şi start-up-uri), organizaţii internaţionale, muncitori calificaţi şi studenţi internaţionali în regiunea Montréal, oferind servicii de asistenţă adaptate nevoilor lor.

Talent Montréal este o iniţiativă a Montréal International, al cărei mandat este de a promova în rândul profesioniştilor din toată lumea zona metropolitană Montréal ca destinaţie pentru a trăi, a lucra şi a imigra.

Montréal International organizează misiuni de recrutare de 10 ani. În 2020, în mijlocul unei pandemii globale, au fost organizate 12 sesiuni (majoritatea virtuale), care au dus la 772 de angajări.