NEWS

Când încep lucrările la metroul din Cluj-Napoca. Constructorii sunt pregătiți de licitații

Când încep lucrările la metroul din Cluj-Napoca. Constructorii sunt pregătiți de licitații
06 sept. 2021 | 13:30

Constructorii se pregătesc pentru unul dintre cele mai mari proiecte din țară. În curând va avea loc licitația în care vor fi alese companiile care se vor ocupa de construcția metroului din Cluj.

Proiectul grandios este estimat la aproximativ un miliard două sute de milioane de euro. Potrivit planului, lucrările ar trebui să demareze în 2023 şi vor dura șapte ani.

În acest moment se elaborează Planul Urbanistic Zonal și se stabilesc indicatorii tehnico-economici, iar aceste elemente vor fi transmise apoi Guvernului pentru aprobare.

Viitoarea magistrală de metrou va avea un traseu cu o lungime de aproximativ 20 de kilometri, 19 staţii subterane şi un depou subteran.

Până în 2026, ar trebui să fie finalizate nouă dintre cele 19 staţii. Acest mijloc de transport va deservi în jur de 400 de mii de locuitori ai oraşului. Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, locale şi naţionale.

PNRR va aloca 310 milioane de euro

Prin PNRR se dorește alocarea unui buget de 310 milioane de euro pentru construcția metroului din Cluj-Napoca. Aceasta reprezintă un sfert din suma necesară.

Image by Peter H from Pixabay