NEWS

Când începe vaccinarea cu a treia doză în România. Ce categorii vor avea prioritate

Când începe vaccinarea cu a treia doză în România. Ce categorii vor avea prioritate

Autoritățile pregătesc strategia pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID19. Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea cu a treia doză va începe în luna octombrie.

Ce categorii vor avea prioritate la administrarea celei de-a treia doze de vaccin

A treia doză se va administra în două etape distincte, potrivit coorodonatorului campaniei de vaccinare. A treia doză de vaccin anti-COVID va fi valabilă doar pentru cele produse de Pfizer și Moderna. Persoanele care au proritate vor fi cele imunodeprimate, cele cu  afecțiuni oncologice. În aceeași schemă vor fi incluse și persoanele cu HIV netratat sau în stadiu avansat:

„După ce vom avea recomandările necesare, vom putea organiza și în România cele două tipuri de abordare. Repet: o doză suplimentară în cadrul schemei inițiale de vaccinare pentru persoanele imunodeprimate. și aici urmează să definim, cu ajutorul comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătății, care sunt acele categorii de afecțiuni care au indicație de a primi trei doze de vaccin. și rapelul la cel puțin 6 luni pentru aceleași categorii de persoane. la care se include, evident, și restul populației”, a spus Valeriu Gheorghiță.

„Pentru luna octombrie – începutul lunii octombrie – ne propunem să demarăm și în România această etapă. cu condiția să avem până la acel moment poate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale”, a conchis coordonatorul campaniei de vaccinare.